Ján VolkoTASR/L. Grinaj
StoryEditor

Veľký úspech nášho šprintéra. Volko skončil v Diamantovej lige na stupni víťazov

04.09.2020, 21:22
Autor:
TASRTASR
Ján Volko bol desiaty slovenský atlét so štartom v Diamantovej lige.

Slovenský šprintér Ján Volko obsadil pri svojej premiére v Diamantovej lige druhé miesto na 200 metrov. V piatkových pretekoch v Bruseli dosiahol čas 20,81 sekundy, za víťazom Eseosom Desaluom z Talianska zaostal o 42 stotín. Tretí bol Čech Jiří Polák s mankom na Volka osem stotín.

Volko bol desiaty slovenský atlét so štartom v Diamantovej lige. Vybojoval siedme slovenské medailové umiestenie v prestížnom seriáli DL bez ohľadu na to, či bola disciplína bodovaná alebo nie.

Najlepšie umiestenie v bodovaných disciplínach DL – 3. miesto – si vybojovali Dana Velďáková v Londýne 2011 a 2015 a tiež Lucia Hrivnák Klocová na 800 m v Londýne 2011. V disciplínach, ktoré síce boli v programe mítingu DL, ale nezískavali sa na nich body, si najlepšie počínala Jana Velďáková.

V roku 2015 v Štokholme vyhrala diaľku a v Londýne skončila tretia. Lucia Hrivnák Klocová bola zasa v roku 2011 druhá na 800 m v Birminghame. Informoval o tom facebook Slovenského atletického zväzu (SAZ).

Dvojstovku na Memoriáli Iva van Dammeho bežalo sedem európskych šprintérov. Desala potvrdil pozíciu favorita a lídra európskych tabuliek, keď za vlastným sezónnym maximom zaostal iba o štyri stotiny. Dvadsaťtriročný Volko bol pred pretekmi dvadsiaty v Európe vďaka času 20,74 z 1. kola českej extraligy v Prahe.
Na podujatí v Bruseli padol aj svetový rekord v hodinovom behu. Holanďanka Sifan Hassanová zvíťazila, keď nazbierala 18,930 kilometra a doterajšie maximum Diry Tuneovej z Etiópie zlepšila o 413 metrov.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 16:00