StoryEditor

Neznámi Slováci v Prahe šokovali

12.12.2007, 23:00
V tomto roku sa Slováci vyrovnali Čechom. V bilancii vzájomných duelov. K tomuto úspechu nášho hokeja pomohla utorňajšia výhra 3:2 po predĺžení v priateľskom zápase v Prahe. Štyri duely.

Dve výhry a dve prehry. Taká je bilancia vzájomných súbojov v tejto sezóne s naším rivalom. Spolu sme už Čechov porazili osemkrát. Prvýkrát sme ich zdolali pred ôsmimi rokmi. Taktiež v príprave v domácom prostredí.

Noví hráči úlohu splnili
Touto výhrou sme tak dobyli zlatú Prahu. Nečakane. Pretože reprezentačný kouč Július Šupler dal šancu viacerým mladým hráčom. "Rozhodla jednoznačne kolektívna sila nášho mužstva. Hráči veľmi túžili po tom, aby zdolali Česko na ich ľade, pretože máme s nimi negatívnu bilanciu," povedal pre HN Šupler. Dôvod našej výhry vidí jasne. "Výborne zachytal Ján Lašák. Má na tomto víťazstve veľký podiel," dodal. Išlo síce len o prípravný zápas, obidvaja súperi však chceli vyhrať. Bolo to derby, boj o prestíž. Čechov sme zaskočili. Navyše u nich, v pražskej Sazka Aréne. "Určite sme vás nepodcenili. V týchto súbojoch ide vždy o prestíž. Chceme vyhrať každý zápas. Hráči boli dostatočne motivovaní. Ale Slováci si vzhľadom na výkon zaslúžili vyhrať," priznal pre HN kouč českého národného tímu Alois Hadamczik. Príčinu ich prehry vidí jasne. "Mali sme veľa šancí, ktoré sme nevyužili. Navyše výborne zachytal Lašák," pokračoval Hadamczik. Bývalý kouč národného tímu Josef Augusta si, naopak, myslí, že Čechom chýbala chuť zvíťaziť. "Vy ste prejavili väčšiu chuť po víťazstve. To bolo rozhodujúce. Navyše mladí hráči sa chceli ukázať v reprezentácii, čo sa im aj podarilo. Rozhodne sme vás však nepodcenili. Proti Slovákom sme chceli vždy uspieť. Boli sme nedisciplinovaní v obrane. Preto sme prehrali," tvrdí pre HN. Verejnosť sa obávala debaklu. Šuplerovi totiž z pôvodnej nominácie vypadlo 15 hráčov. Noví hokejisti však uspeli. "Som rád, že sa chytili šance, ktorú dostali. Neskúsenosť nahradili nasadením. To je pozitívne aj do budúcnosti a chceme v tomto trende volať mladých hokejistov pokračovať," hovorí o svojich predstavách.

Hrdina v maske
Hrdinom prestížneho duelu sa stal brankár Lašák. Ten sa vrátil do reprezentácie po vyše roku. A hneď vychytal víťazstvo. "Nepovažujem sa za hrdinu. Som starší brankár, mám skúsenosti, čaká sa odo mňa, že pomôžem svojím výkonom mužstvu," skromne hovorí pre HN Lašák. Napriek tomu to bol práve on, kto mal najväčší podiel na víťazstve. Navyše, keď za stavu 1:1 chytil pár minút pred koncom samostatný nájazd Jana Mareka. "Čakal som do poslednej chvíle. Myslel som si, že Marek vystrelí. On sa síce nakoniec pokúsil o blafák, ale ja som zostal stáť. Navyše som bol blízko u neho, pretože som mu tam stačil vložiť hokejku," povedal o dôležitom momente pre idnes.cz. Marek hádže vinu za prehru na seba. "Prehru beriem na seba. Za takéhoto stavu sa samostatný nájazd musí premeniť," priznáva pre HN. Nakoniec však priznal: "Hrali sme zle, asi sme nedali do tohto duelu všetko. Musíme sa nad tým zamyslieť," doplnil kanonier českého národného tímu.

01 - Modified: 2003-06-27 13:56:39 - Feat.: 0 - Title: Precedensy hroziace lavínou
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 11:20