TASR/Lukáš Grinaj
StoryEditor

Tarkovič tímu vrátil víťaznú mentalitu, tvrdí autor postupového gólu

13.11.2020, 06:13
Autor:
TASRTASR
Tridsaťdvaročný útočník cyperskej Omonie Nikózia nepatrí k vychýreným kanonierom, gól do siete Severného Írska bol jeho siedmy pri 49. reprezentačnom štarte.

Útočník Michal Ďuriš bol žolíkom slovenskej futbalovej reprezentácie, v kľúčovom zápase gólovo zabral a vystrieľal jej postup na EURO 2020. Vo finále play off proti Severnému Írsku ho tréner Štefan Tarkovič poslal na trávnik v 65. minúte a jeho chvíľa prišla v predĺžení, v ktorom presným zásahom v 110. minúte rozhodol o víťazstve Slovenska 2:1. Postup na šampionát, ktorý môže byť po EURO 2016 vo Francúzsku jeho druhý v kariére, venoval v prvom rade všetkým fanúšikom.

"Chcel by som toto víťazstvo venovať všetkým ľuďom na Slovensku, ktorí nám držali palce, ale vzhľadom na pandémiu koronavírusu nemohli byť tu s nami na štadióne. Cítili sme aj na diaľku, že stáli za nami, víťazstvo patrí im," povedal Ďuriš v prvom pozápasovom interview pre RTVS.

​Tridsaťdvaročný útočník cyperskej Omonie Nikózia nepatrí k vychýreným kanonierom, gól do siete Severného Írska bol jeho siedmy pri 49. reprezentačnom štarte. Nepovedal to síce na rovinu, ale bez pochýb bol najdôležitejší v jeho doterajšej kariére v národnom tíme. Päť ich totiž zaznamenal v prípravných dueloch, šiesty pridal v septembri v Izraeli pri remíze 1:1 v Lige národov.

"Myslím, že od Jura Kucku som dostal loptu a snažil som sa iba trafiť bránu. Som veľmi rád, že to tam padlo. Čo sa týka reprezentácie, bol to jeden z tých dôležitých gólov, na ktorý budem celý život spomínať. Emócie sú neskutočné, celá kabína sa raduje a spieva. Máme radosť, že si po štyroch rokoch zopakujeme účasť na ME," priblížil Ďuriš atmosféru v slovenskej šatni.

Hosťujúci útočník správne predpokladal, že duel v belfastskom Windsor Parku bude mať podobný priebeh ako októbrový semifinálový súboj play off proti Írsku, v ktorom Slováci uspeli až v jedenástkovom rozstrele. Oba ostrovné tímy sa vyznačujú bojovnosťou a zarputilosťou.

"Vedeli sme, že nás čaká podobný štýl, akým sa prezentovali Íri v Bratislave. Teda, že budú fyzicky silní a pôjdu do toho na 100 percent. Škoda, že sme päť minút pred koncom inkasovali, ale vnímam to, že asi je všetko, ako má byť. Víťazstvo v predĺžení chutí možno ešte sladšie. V takýchto zápasoch je to aj o srdiečku a bojovnosti. My sme ani po góle na 1:1 nesklonili hlavu a pokračovali ďalej. Domáci to skúšali dlhými nákopmi, my sme boli v hre s loptou lepší a dokázali sme streliť rozhodujúci gól," konštatoval pre RTVS jeho autor.

Podľa hrdinu dlhého štvrtkového večera sa príchodom Štefana Tarkoviča, dlhoročného asistenta bývalého kormidelníka reprezentácie Jána Kozáka staršieho, vrátila do tímu víťazná mentalita. "Opäť sa tu zišli ľudia z realizačného tímu, ktorý tu bol pred štyrmi-piatimi rokmi a dosiahol úspechy. Vrátila sa víťazná mentalita, ale aj trénerovi Hapalovi sa treba poďakovať za tento úspech. Aj on má veľký podiel na tom, že sme postúpili na šampionát," dodal Ďuriš.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 10:13