StoryEditor

Ohlasy médií

13.05.2002, 00:00
Autor:
SITASITA

Canadian Press (Kanada): "Z elitnej šestky sa stala supersedmička. Desať rokov po rozdelení Česko-Slovenska sa sen Petra Šťastného o zviditeľnenie Slovenska na hokejovej mape konečne splnil."
gazeta.ru (Rusko): "Sto sekúnd slovenského šťastia. O osude zápasu rozhodol rodák z ukrajinského Lucka Peter Bondra 100 sekúnd pred koncom."
Associated Press (USA): "Bondra splnil Slovensku zlatý sen. Historický titul mal pre Slovákov dvojnásobne sladkú príchuť, lebo detronizovali svojho veľkého brata Česko."
DPA (Nemecko): "Slováci prvýkrát majstrami sveta. Dva roky po zisku striebra oslavuje výber trénera Jána Filca historické zlato, ktoré si vybojoval v súboji s rekordérom v počte majstrovských titulov Ruskom."
APA (Rakúsko): "Majstrovský titul pre Slovensko! Peter Bondra z Washingtonu Capitals svojím druhým gólom v zápase v predposlednej minúte vybojoval prekvapujúci titul pre Slovákov."
ČTK (Česko): "Slováci, ktorí mali v hľadisku veľkú podporu fanúšikov, začali veľmi ofenzívne a oplatilo sa im to..."
Reuters (V. Británia): "Peter Bondra skóroval necelé dve minúty pred koncom finálového zápasu hokejových MS a zabezpečil Slovensku prvú zlatú medailu v histórii."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 05:07