Slovensko hostilo naposledy hokejový šampionát v roku 2019 v Bratislave a Košiciach.TASR
StoryEditor

Bratislava je bližšie k šampionátu. Vedenie nášho hokeja rokuje o spoluorganizácii

22.01.2021, 10:24
Autor:
TASRTASR
Okrem Slovenska je stále v hre aj Dánsko, ako i o možnosť, že sa celý šampionát odohrá v Lotyšsku.

Bratislava by mohla byť dejiskom jednej zo základných skupín tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji.

Slovenský zväz ľadového hokeja v piatok potvrdil, že rozbehol rokovania s Medzinárodnou hokejovou federáciou o spoluorganizácii šampionátu.

​Okrem Slovenska je stále v hre aj Dánsko, ako i o možnosť, že sa celý šampionát odohrá v Lotyšsku.

Pôvodne sa mal šampionát uskutočniť v Rige a Minsku. Rada IIHF však v pondelok odobrala Bielorusku spoluorganizátorské práva pre obavy o bezpečnosť účastníkov vzhľadom na súčasnú politickú a epidemiologickú situáciu v krajine.

Minsk by ako dejisko mohla nahradiť Bratislava, tá ponúka Zimný štadión Ondreja Nepelu, kde sa hrali zápasy MS v rokoch 2011 i 2019. Vedenie SZĽH na čele s prezidentom Miroslavom Šatanom sa spojilo s čelnými predstaviteľmi IIHF v utorok podvečer.

"Dohodli sme sa, že do piatka tohto týždňa dáme dohromady dokumentáciu a rozpočet k prípadnej participácii na organizácii svetového šampionátu 2021. Radi by sme zdôraznili, že zatiaľ nie je nič isté. Rozhodovať bude Rada IIHF," uviedol Šatan pre hockeyslovakia.sk.

​Okrem Slovenska sa hovorí aj o záujme organizátorov z Dánska, ale aj o možnosti, že sa celý šampionát uskutoční v Rige. "Chceli sme ukázať hokejovému svetu, že vieme a chceme pomôcť v krízovej situácii. Urobíme všetko pre to, aby sme radu IIHF presvedčili, že Slovensko je to správne miesto na organizáciu svetového šampionátu. Máme za sebou už aj niekoľko debát s predstaviteľmi vlády, ktorí nám vyjadrili podporu," povedal Šatan. IIHF by mohla definitívne rozhodnúť už na budúci týždeň, v pláne je rokovanie Rady 26. a 27. januára.

Tohtoročný šampionát odštartuje v piatok 21. mája, finále sa uskutoční v nedeľu 6. júna. Slovenskí reprezentanti sa na turnaji predstavia v A-skupine spolu s Ruskom, Švédskom, Českom, Švajčiarskom, Dánskom, Bieloruskom a Veľkou Britániou.

V "béčku" sú Kanada, Fínsko, USA, Nemecko, Lotyšsko, Nórsko, Taliansko a Kazachstan. IIHF už viackrát zdôraznila, že nechce pre pandémiu koronavírusu zrušiť dve MS po sebe. Pre nepriaznivú epidemiologickú situáciu sa nemohol uskutočniť vlaňajší svetový šampionát vo Švajčiarsku.

01 - Modified: 2024-04-23 14:02:16 - Feat.: - Title: Bratislavský Slovnaft čakajú v najbližších týždňoch odstávky. Potrvajú až do polovice júna 02 - Modified: 2024-04-24 13:18:02 - Feat.: - Title: Šofér bratislavskej električky Marek: Za meškanie často môžu ľudia. Ak vás vodič nepočká, nemusí to byť len jeho škodoradosť 03 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Takto sme mali fičať Bratislavou: Pozrite si archívne zábery a vizualizácie nepostaveného metra 04 - Modified: 2024-04-20 07:46:00 - Feat.: - Title: Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni 05 - Modified: 2024-04-21 10:56:29 - Feat.: - Title: Príbeh ako z filmu. Margita na sklonku života našla útočisko v bratislavskej knižnici, po smrti jej darovala polovicu majetku
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 07:10