StoryEditor

Artmedia ide do Arménska bez opôr

16.08.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Futbalisti Artmedie Petržalka majú pred sebou ďalší európsky test so zameraním na Ďaleký východ. Po zdolaní moldavského súpera Zimbru Kišiňov ich v druhom predkole Pohára UEFA čaká súper z Arménska FC Mika. "V Európe už dnes niet slabého tímu. Arménci majú v základnej zostave Brazílčanov, Rusa a Srba. Vôbec to nie je ľahký súper," povedal asistent trénera Artmedie Michal Hipp.
Petržalčanov čaká náročný duel aj preto, že v Jerevane im budú chýbať viaceré zranené opory. Z dlhodobo zranených necestovali útočníci Tomáš Oravec a Ľubomír Reiter a defenzívny stredopoliar Gábor Straka. Najnovšie sa k absentérom pridali aj jeden z kľúčových obrancov Balázs Borbély, stredopoliar Yusuf Adewunmi a útočník Juraj Halenár, navyše pre červené karty budú chýbať stopér Raděk Dosoudil a stredopoliar Pavol Ďurica.
"Zranených sme mali aj na začiatku sezóny, rovnako pred nedávnym ligovým duelom v Ružomberku, a uspeli sme. Tí, ktorí budú k dispozícii, musia hrať tak, aby vybojovali výsledok, dávajúci nádej na postup do odvety," dodal Hipp. FC Mika absolvoval počas víkendu remízovú generálku na Artmediu proti tímu Širak (1:1). V najvyššej arménskej súťaži mu patrí po 16 kolách 3. priečka.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 13:47