TASR
StoryEditor

Ohlasy zahraničných médií: Senzačný triumf Slovákov. Rusom chýbal jeden dôležitý faktor

24.05.2021, 20:34
Autor:
pebpeb
Prečítajte si reakcie zahraničných médií na naše víťazstvo nad Ruskom 3:1.

Sport Express (Rusko):

Valery Bragin utrpel vo svojom treťom zápase prvú porážku na majstrovstvách sveta ako hlavný tréner ruskej reprezentácie. Po víťazstvách nad Čechmi a Britmi prehral tím pod jeho vedením so Slovenskom (1:3). Žiadny z Braginových predchodcov neutrpel debutovú porážku tak skoro.

Championat.com (Rusko):

Slováci senzačne zvíťazili. Je to prvá prehra Ruska v zápasoch so Slovenskom na majstrovstvách sveta po 17 rokoch. Naposledy sme prehrali so Slovákmi v roku 2004 v skupinovej fáze MS v Ostrave.

Sports.ru (Rusko):

Zápas so Slovákmi nám pripomenul, že najlepšia ruská zostava z KHL je schopnosťami úplne rovnaká ako najlepšia zostava tímov z iných európskych líg. Rozdiel sa potom častokrát skrýva len v tom, aký zápal pre hru predvedú jednotlivé mužstvá. A ruskému národnému tímu práve tento faktor chýbal.

Ria Novosti (Rusko):

Napriek tomu, že ruská reprezentácia na majstrovstvách sveta od roku 2004 neprehrala so Slovákmi, nemohlo dôjsť k nijakému podceneniu súpera. Slováci, rovnako ako Rusi, začali tento turnaj dvoma víťazstvami (nad Bielorusmi a Britmi). Množstvo ruských hráčov si navyše určite ešte pamätá prehru od Slovenska v skupinovej fáze olympiády v Pjongčangu.

Eurosport.ru (Rusko):

Ruský národný tím podľahol slovenskému tímu na majstrovstvách sveta a utrpel prvú prehru v Lotyšsku. Tím Valeryho Bragina najskôr inkasoval, podarilo sa mu vyrovnať, ale potom dostal ďalšie dva góly.

IIHF.com:

Bol to súboj medzi dvoma tímami, ktoré mali doteraz na konte dve víťazstvá. A úplne zaslúžene sa v ňom pobili Rusi so Slovákmi o prvé miesto v skupine A. Aj keď ani jednu z výhier Slovenska nad Bieloruskom alebo Veľkou Britániou nemožno považovať za prekvapujúcu, Slováci proti Rusom dali o sebe vedieť. Slovenskí hokejisti môžu zájsť na turnaji ďaleko, ak dokážu udržať úroveň hry, ktorú doteraz predvádzajú.

iDnes.cz (Česko):

Slováci po dlhej dobe prežívajú veľký deň svojho hokeja. Rusom, ktorí vyhlásili útok na zlato, sa vyrovnali vo všetkých smeroch, miestami ich vôbec nepustili do hry a bleskovo dokázali zastaviť ich kombinácie.

MS v hokeji 2021 na HNonline:

01 - Modified: 2024-04-22 16:16:54 - Feat.: - Title: Ruský súd odsúdil hovorcu spoločnosti Meta v neprítomnosti na 6 rokov väzenia 02 - Modified: 2024-04-22 13:06:24 - Feat.: - Title: Rusko a Čína vo vzájomnom obchode takmer prestali používať dolár, vyhlásil Lavrov 03 - Modified: 2024-04-22 12:42:03 - Feat.: - Title: Moskovčan dostal za interview pre Rádio Sloboda päť rokov verejnoprospešných prác 04 - Modified: 2024-04-22 12:33:59 - Feat.: - Title: Nový balík pomoci pre Ukrajinu nezmení situáciu na fronte, tvrdí Kremeľ 05 - Modified: 2024-04-22 11:28:01 - Feat.: - Title: Ak budú v Poľsku jadrové zbrane, Rusko prijme všetky potrebné opatrenia, vyhlásil Putinov hovorca
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 08:18