StoryEditor

Saunier Duval dočasne suspendoval Maya

31.07.2007, 14:52
Autor:
SITASITA

MADRID 31. júla (SITA, AFP)
Ďalším dopingovým hriešnikom na 94. ročníku cyklistických pretekov Tour de France je španielsky vrchársky špecialista Iban Mayo. Cyklista tímu Saunier Duval mal pozitívny test na EPO. Oznámilo to vedenie družstva Saunier Duval, ktoré okamžite 29-ročného Španiela suspendovalo. Mayo skončil na Tour de France 2007 na 16. mieste, v 8. etape do alpského Tignes bol druhý. "Tím Saunier Duval dostal od Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) správu, že Ibana Maya pozitívne testovali 24. júla voľného dňa Tour de France na EPO," uvádza sa v stanovisku tímu na jeho internetovej stránke. Ak bude pozitívna aj opakovaná B-vzorka, Saunier Duval Španiela okamžite prepustí. Manažér tímu Josean Fernandez Matxin chce demonštrovať týmto krokom, že Saunier Duval záleží na čistote športu. "Toto je zlá správa. Mayo doteraz prechádzal všetkými kontrolami, navyše sme robili aj interné testy. Nikdy nebol podozrivý," tvrdí Matxin.
Na Tour de France mali v jej priebehu pozitívne dopingové testy dvaja cyklisti - Alexander Vinokurov z Kazachstanu sa previnil krvným dopingom, Talian Cristian Moreni mal zvýšenú hladinu testosterónu.
Mayovo meno sa s dopingom neobjavilo prvýkrát. Už na tohtoročnom Giro d´Italia sa objavili správy, že by Španiel mohol dopovať. Špekulácie o testosteróne však UCI odmietla a oznámila, že dopingové pravidlá neporušil, keďže má od lekárov potvrdenie, že jeho telo na základe genetickej informácie produkuje viac mužského pohlavného hormónu.
Mayo prišiel do Saunier Duval pred sezónou z baskického Euskatel Euskadi.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 04:21