StoryEditor

Polmiliónová prémia pre hokejistov Trenčína

16.02.2004, 23:00
Hokejová ST Extraliga spoznala cez víkend svojho víťaza základnej časti. Stali sa nimi hokejisti Dukly Trenčín, ktorí sa môžu tešiť na polmiliónovú prémiu od sponzora súťaže, spoločnosti Nokia.

Tréner Dušan Gregor prezradil, že tieto peniaze sa pridajú ku klubovým odmenám a rozdelia sa medzi mužstvo. "U nás boli vždy diferencované odmeny, ale tím naozaj šliape, takže rozdiely nebudú veľké," povedal Gregor, ktorému neprekáža, že z jeho mužstva nie je nikto v najlepšej desiatke kanadského bodovania. "Načo by nám bolo, ak by sme mali prvých troch najproduktívnejších hráčov a ako mužstvo by sme boli na konci tabuľky? Pre mňa je tento stav dôkazom, že nikto z hráčov nemyslí na svoje osobné vysvedčenie, ale pracuje pre kolektív," dodal Gregor. Zaujímavý boj sa črtá za lídrom z Trenčína, kde Slovan po prehre s Popradom (1:2) stráca na druhý Zvolen už dva body. Navyše majú Bratislavčania v záverečných štyroch kolách o niečo ťažší žreb, keď v dnešnom šlágri 51. kola privítajú Trenčín, následne vycestujú do Liptovského Mikuláša, doma privítajú Skalicu a účinkovanie v základnej časti zavŕšia v Nitre. Hokejistov Zvolena dnes čaká v súboj v Martine, následne sa v dvoch domácich zápasoch stretnú so Žilinou a Nitrou a v záverečnom 54. kole sa predstavia na ľade Popradu.
Ešte väčšia bitka sa očakáva na dne ligovej tabuľky, kde stále o extraligový život bojujú tri mužstvá - Poprad, Nitra a Martin. V najlepšej pozícii z "namočeného" tria sú Podtatranci, ktorí majú pred posledným Martinom náskok piatich bodov, navyše tohto súpera budú hostiť v 52. kole. Keďže všetky tri tímy majú v programe po dva zápasy s klubmi vedúceho kvarteta, práve vzájomný piatkový duel medzi Popradom a Martinom by mohol naznačiť, akým spôsobom sa bude uberať súboj o postup do osemčlenného play-off, resp. komu zostane v rukách čierny Peter (vypadáva posledné desiate mužstvo).

Program namočených mužstiev
51. kolo 52. kolo 53. kolo 54. kolo
Poprad
Košice (v) Martin (d) Žilina (v) Zvolen (d)
Nitra Žilina (v) Skalica (d) Zvolen (v) Slovan (d)
Martin Zvolen (d) Poprad (v) Trenčín (d) L. Mikuláš (v)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 13:49