StoryEditor

Hossov výber bez Majeského a Fabuša

13.12.2004, 23:00
Slovenská hokejová reprezentácia aj s trinástimi hráčmi z NHL sa včera popoludní zišla v Piešťanoch bez obrancu Ivana Majeského a útočníka Petra Fabuša. Majeského na dnešný prípravný zápas proti Kanade v Trenčíne (od 17.00 hod.) a následný piešťanský Loto Cup ho neuvoľnila Sparta Praha, Fabuš bude chýbať pre chorobu.

"Majeského nepustil klub, pretože neuvoľnil pre vlastný program ani českých reprezentantov. Máme k dispozícii aj tak ešte deväť obrancov. Ako náhradník bude v prípade potreby pripravený Starosta z Trenčína, dúfam však, že už k žiadnym zmenám nepríde na rozdiel od Nemeckého pohára. Po tých neblahých skúsenostiach som veru aj čakal nejaké telefonáty, ale, našťastie, mi nikto z hráčov okrem Majeského a Fabuša Jóbovu zvesť nezavolal," konštatoval tréner František Hossa, ktorému včera neboli k dispozícii z nominovaných hráčov ani Pavol Demitra a Michal Handzuš. Obaja totiž prídu až na záverečné zápasy Loto Cupu. Naopak, Zdeno Chára absolvuje súboj proti Kanade a prvý zápas piešťanského turnaja.
Krajina javorových listov nastúpi v dnešnom prípravnom zápase proti Slovensku s hráčmi z desiatich líg, z ktorých iba útočník Jason Krog (Anaheim) hral v minulej sezóne v NHL. Skúsenosti s najprestížnejšou ligou majú aj Hnat Domenichell (naposledy pôsobil v Minnesote), ako aj skúsený brankár Frederic Chabot (Los Angeles). Pre slovenského diváka bude zaujímavý aj štart Warrena Norrisa (Graz), ktorý pred tromi rokmi odohral jednu sezónu za Slovan Bratislava. Kanadský výber tvoria najmä hráči rakúskej ligy, z ktorej si tréner Marc Habscheid povolal do svojho kádra až deväť hráčov. "Zostavili sme tím z hráčov z viacerých európskych líg. Chceme si vytvoriť prehľad o skupine hokejistov, ktorí by nás mohli reprezentovať v nadchádzajúcej sezóne 2005/2006 a prípadne aj na zimných olympijských hrách 2006, ak nebudú môcť hrať hokejisti z NHL," citovala agentúra SITA viceprezidenta kanadskej hokejovej federácie Hockey Canada Johnnyho Misleyho.
Obaja dnešní súperi sa naposledy stretli v Hannoveri, kde Hossov výber zvíťazil v zápase Nemeckého pohára s Kanadou 5:3. Napriek tejto prehre skončili Slováci na tomto turnaji za USA a Kanadou až na treťom mieste.

Nominácia SR
Brankári:
Križan (Zvolen), Lašák (Pardubice), Laco (L. Mikuláš) u obrancovia: Graňák (Slavia Praha), Harant (K. Vary), Hudec (Vítkovice), Chára (Färjestad), Mezei (Třinec), Novotný (Pardubice), Podhradský (Třinec), Štrbák (CSKA Moskva), Tabaček (Slovan) u útočníci: Bartečko (Din. Moskva), Bartek (Slovan), Demitra (Trenčín), Marcel Hossa (Mora IK), Marián Hossa (Mora IK), Kapuš (Slovan), Kukumberg (Nižnekamsk), Pavlikovský (Mora IK), Ron. Petrovický (Žilina), Radivojevič (Vsetín), Somík (Vsetín), Štefanka (Vítkovice), Vaic (Liberec), Zálešák (Litvínov).

01 - Modified: 2002-12-16 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Betlehemské svetlo
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 01:44