StoryEditor

Miliardová aréna chce hostiť finále Ligy majstrov

24.10.2007, 00:00
Na vynovenom svätostánku anglického futbalu, štadióne Wembley, by sa mohlo konať finále najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe, Ligy majstrov, v roku 2010 alebo 2011. Tvrdia to vedenie anglickej futbalovej asociácie.

Na vynovenom svätostánku anglického futbalu, štadióne Wembley, by sa mohlo konať finále najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe, Ligy majstrov, v roku 2010 alebo 2011. Tvrdí to vedenie anglickej futbalovej asociácie.
Vybudovanie nového Wembley štadióna stálo 798 miliónov libier (takmer 40 miliárd korún), čím sa zaradil medzi najdrahšie futbalové arény na svete. Je to najväčší štadión so zaťahovacou strechou v Európe, jeho kapacita je viac ako 90-tisíc miest na sedenie.
V prípade, že by Londýn so svojou kandidatúrou uspel, finálový duel Ligy majstrov by sa hral opäť v Anglicku po siedmich rokoch. Naposledy v roku 2003 hostil taliansky súboj Juventusu proti AC Miláno (po bezgólovej remíze rozhodli o víťazstve Milána pokutové kopy) štadión Old Trafford v Manchestri.
Okrem Wembley sa o usporiadanie prestížneho súboja o klubového majstra Európy uchádzajú aj Olympijský štadión v Berlíne, Allianz Arena v Mníchove a dva španielske futbalové kolosy -- San Bernabéu v Madride a Mestalla vo Valencii. Delegácia Európskej futbalovej únie navštívi všetky zúčastnené strany a v marci 2008 padne rozhodnutie.
Už dlhší čas sú známe dejiská najbližších dvoch finálových zápasov Ligy majstrov. V aktuálnej sezóne sa bude hrať rozhodujúci súboj v moskovských Lužnikách a o rok neskôr v Ríme na Stadio Olimpico.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 19:06