StoryEditor

V Prahe chceme zvíťaziť

10.12.2007, 23:00

Je majster sveta z Göteborgu. Takisto získal aj striebro v Petrohrade a bronz v Helsinkách. Patrí tak medzi najúspešnejších slovenských hokejistov. V národnom tíme odohral 80 duelov, v ktorých strelil trinásť gólov. Teraz sa po pol roku vracia do reprezentácie. Kapitán českého klubu Moeller Pardubice Miroslav Hlinka navyše pri svojom návrate nastúpi hneď proti Česku. "Na Čechov sa teším, ale beriem to ako normálny zápas," tvrdí v rozhovore pre HN Hlinka.

Do reprezentácie ste sa vrátili po pol roku. Teraz ste späť, a hneď hráte prestížny duel proti Česku.
Pár dní pred začiatkom májového svetového šampionátu som sa zranil a teraz som rád, že môžem opäť reprezentovať. Máme nový tím, takže niektorých spoluhráčov som ani nepoznal. Na duel s Čechmi sa samozrejme teším, ale beriem to ako normálny zápas. Nie je to pre mňa nič mimoriadne.

Patríte medzi najskúsenejších hráčov. Hovorili ste s trénerom Júliusom Šuplerom o vašej pozícii v národnom tíme?
Nie. Moja pozícia je taká ako u iných hráčov. Bol som pozvaný na priateľské zápasy proti Česku a Švajčiarsku. Čo bude ďalej, neviem. Svetový šampionát je ešte ďaleko a udiať sa môže čokoľvek.

Teraz je v tíme veľa mladých hráčov. Máte z úlohu ich na ľade usmerniť?
Priamo v zápase ťažko môžete niekomu poradiť. V zápase si už každý musí poradiť sám. My starší sa budeme snažiť pomôcť v dôležitých momentoch. Usmerniť nebudem musieť nikoho. Veď sú to reprezentanti, to je zárukou toho, že sú to výborní hokejisti.

Bilancia s Českom je desivá. Hrozí nám teraz ďalšie fiasko?
To je ťažké povedať. V každom zápase sa chceme vytiahnuť a odohrať dobrý duel. Česi majú síce skvelý tím, plný skúsených hráčov, ale pre nás je motiváciou vyhrať u nich v Prahe a predviesť čo najlepší výkon.

S akým cieľom idete vy osobne do prestížneho duelu proti Česku?
Chcem hrať čo najlepšie, dúfam, že sa nám podarí vyhrať, ale bude to ťažké.

Napriek tomu, že je to len priateľský zápas, určite bude záležať hlavne na výsledku.
Ja si myslím, že dôležitý bude nielen výsledok, ale aj výkon. Ak budeme hrať dobre, aj výsledok by mal byť pre nás priaznivý.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 18:53