StoryEditor

Hamiltona čaká domáca premiéra

06.07.2007, 00:00

Formula sa presunula do Veľkej Británie. Na okruhu v Silverstone sa bude jazdiť v nedeľu 9. kolo seriálu majstrovstiev sveta za zvýšených bezpečnostných udalostí kvôli posledným dňom. Organizátori sú pripravení aj na nepriaznivé počasie, v okolí Veľkej ceny totiž hrozia prehánky.
Výhodu domáceho prostredia bude mať McLaren na čele s Lewisom Hamiltonom. Britský tím má hlavné sídlo neďaleko Silverstone. "Táto Veľká cena Veľkej Británie bude pre mňa najvážnejším podujatím v sezóne, na svoju premiéru doma sa veľmi teším. Snívam, že by som vyhral, ale treba byť realistom. Pôjdem určite naplno," tvrdí líder priebežného poradia Hamilton. 22-ročný Brit prežíva rozprávkový začiatok kariéry v F1, v prvých ôsmich pretekoch sezóny vždy stál na stupni víťazov a v hodnotení MS má 14-bodový náskok pred svojím tímovým kolegom a obhajcom prvenstva Fernandom Alonsom.
Na poslednej Veľkej cene Francúzska pred týždňom v Magny Cours dominovali piloti Ferrari a Silverstone by mohlo "červeným" v súboji so "striebornými šípmi" opäť sedieť viac. Optimizmus talianskej stajni vlievajú aj nedávne testy v Silverstone, kde v porovnaní s konkurenciou dominovali.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 02:32