StoryEditor

Slovan predal svojho kanoniera

30.08.2010, 00:00
Autor:
vtrvtr

Útočník bratislavského Slovana a ťahúň národného tímu do 21 rokov Jakub Sylvestr (na snímke) opúšťa našu najvyššiu súťaž. Včera sa stal totiž posilou najpopulárnejšieho chorvátskeho klubu Dinamo Záhreb, s ktorým podpísal päťročnú zmluvu. S novým klubom sa dohodol po tom, ako sa Slovanu nepodarilo postúpiť do hlavnej súťaže Európskej ligy. Podľa našich informácií ho Slovan predal za vyše milióna eur. "Verím, že budem futbalovo napredovať," uviedol Sylvestr pre stránku Dinama Záhreb.

Klub prestup netlačil
Tento klub je najúspešnejším mužstvom v chorvátskej histórii. Od roku 1993 získal celkovo dvanásť majstrovských titulov a pravidelne pôsobí v európskych pohárových súťažiach. "Dostal dobrú ponuku a je to posun pre jeho kariéru. My sme ho do Záhrebu netlačili, nechali sme rozhodnutie na ňom," povedal pre HN viceprezident bratislavského Slovana Petr Kašpar. Na podmienkach odchodu mládežníckeho reprezentanta sa dohodli v priebehu minulého týždňa. Sylvestr po vypadnutí z Európskej ligy vycestoval do Záhrebu, kde spečatil svoj definitívny odchod z "belasého tábora". "Viacerých spoluhráčov poznám. Či už je to Barbarič, Kramerič alebo Badelj. Sú to mladí a talentovaní hráči. Som rád, že si spolu môžeme zahrať v jednom mužstve," dodal Sylvestr. Práve chorvátsky národný tím do 21 rokov je naším kvalifikačným súperom v bojoch o majstrovstvá Európy 2011.

Líder mladíkov
Sylvestr pútal pozornosť európskych skautov najmä kvôli výkonom v prebiehajúcej kvalifikácii reprezentácie do 21 rokov. V siedmich doterajších stretnutiach totiž nastrieľal päť gólov a bol lídrom národného tímu. Zažiaril najmä v poslednom súboji, keď práve jeho dva zásahy znamenali víťazstvo Slovenska nad Srbskom 2:1. Naše mužstvo tak udržal v hre o postup na európsky šampionát tejto vekovej kategórie. V súvislosti s jeho odchodom tak môžu nastať v Slovane problémy v útoku. "Máme Mareka Kuzmu, Juraja Halenára aj Krešimira Kordiča. No, samozrejme, máme vytypovanú aj náhradu za Sylvestra," povedal Kašpar. Nechcel presne konkretizovať mená hráčov, z ktorých by niektorý mal v priebehu septembra Slovan posilniť.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 03:49