StoryEditor

Stoch nafilmoval pád. Vylúčením "zarezal" Fenerbahce

06.08.2010, 00:00

Slovenský futbalový reprezentant Miroslav Stoch patril k hlavným postavám jedného z najväčších prekvapení tretieho predkola Ligy majstrov. Jeho Fenerbahce Istanbul totiž prehralo na domácom štadióne so švajčiarskym mužstvom Young Boys Bern 0:1 a v elitnej európskej súťaži skončilo. Stoch oslabil turecký veľkoklub na začiatku druhého polčasu už za nepriaznivého stavu -- po jeho vylúčení sa favorit na zvrátenie blamáže nezmohol.

20-ročnému Slovákovi udelil rozhodca druhú žltú kartu za filmovanie, keď sa očividne bez zavinenie zrútil v pokutovom území súpera. Bývalý futbalista londýnskej Chelsea pritom nastúpil za Fenerbahce iba na druhý súťažný zápas. V úvodnom súboji s Young Boys Bern sa gólom podieľal na remíze Turkov 2:2. Stoch sa tak s istotou neobjaví o týždeň v úvodnom súboji Európskej ligy, keďže za červenú kartu dostal automaticky zastavenie činnosti na jeden zápas.

Pre nášho rýchlonohého reprezentanta tak naďalej ostáva účasť v najprestížnejšej klubovej súťaži Európy zakliata. Za Chelsea pred dvoma rokmi sa na trávnik totiž nedostal, aj keď sa viackrát objavil na lavičke ako náhradník. Pred rokom v drese holandského Twente Enschede zažil kruté vypadnutie z predkola, keď Sporting Lisabon rozhodol o postupe až gólom v piatej minúte nastaveného času.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 03:19