StoryEditor

Slovensko sa dočká KHL. Na druhý pokus

14.02.2011, 23:00
Ruská Kontinentálna hokejová liga sa bude hrať aj na Slovensku. Šéf najprestížnejšej európskej súťaže Alexander Medvedev dal súhlas na vstup klubu Lev Poprad do tejto ligy.

Klub z východu Slovenska už podal prihlášku a predložil vedeniu KHL všetky požadované dokumenty. Medvedev zároveň doplnil, že Poprad je jediným novým tímom, ktorý sa uchádza o miesto v elitnej súťaži v budúcom ročníku.  

"Tím HC Lev zo Slovenska opäť predložil všetky dokumenty potrebné na vstup do KHL. My ich musíme teraz preštudovať a sústrediť sa budeme na finančné garancie. Lev musí splniť všetky záväzky a mať infraštruktúru zodpovedajúcu našej súťaži,“ skonštatoval A. Medvedev.

Lev sa poučil
Vedenie Levu Poprad už rokovalo so šéfom KHL o účasti mužstva v tejto súťaži. "Predložili sme vedeniu súťaže všetky dokumenty, ktoré sa týkajú nášho klubu. Sú tam aj informácie o hokejovej aréne v Poprade a o infraštruktúre v meste,“ povedal pre klubový portál hovorca HC Lev Zdeněk Šesták. Ten však odmietol pre HN poskytnúť konkrétne informácie, napríklad o financovaní nového klubu. "V tejto chvíli zostaňme pri správe na našich stránkach,“ odkázal nám Šesták.

Klub, ktorý má stále sídlo v Hradci Králové, sa chcel dostať do Kontinentálnej hokejovej ligy už v minulej sezóne. K definitívnemu prijatiu tímu už nechýbalo veľa, napokon sa však koncom júla Rada guvernérov Kontinentálnej hokejovej ligy rozhodla zamietnuť štart HC Lev v ich súťaži. Dôvodom mali byť prieťahy v dotiahnutí záležitostí okolo registrácie nového klubu, podľa Rusov to bol náš hokejový zväz, ktorý celý tento projekt brzdil.

Slováci sú za
Teraz by už podľa zúčastnených strán malo byť všetko v poriadku a KHL by sa v budúcej sezóne mala hrať aj na Slovensku. K tomu dal už súhlas aj Slovenský zväz ľadového hokeja, ktorý tím HC Lev prijal za riadneho člena. Tým bola splnená jedna z kľúčových podmienok na to, aby sa Slovensko stalo prvým štátom mimo územia bývalého Sovietskeho zväzu, do ktorého sa súťaž rozšíri.

"Dostali sme súhlas od vášho hokejového zväzu na odohratie KHL na Slovensku v budúcej sezóne. Je to dôležitý krok k splneniu nášho úsilia,“ povedal pre HN športový riaditeľ HC Lev Jaroslav Zidek. Tento tím má aj naďalej úzko spolupracovať s extraligovým Popradom. Konateľ klubu Roman Slavčev je totiž jedným zo sponzorov v súčasnosti druhého tímu našej hokejovej extraligy.

Posily pre KHL
Aj preto by viacero hráčov z Popradu mohlo hrávať v novom tíme, ktorý sa predstaví v Kontinentálnej lige. V minulej sezóne už v Poprade trénovalo vyše dvadsať hokejistov, napokon však museli odtiaľ odísť. Jedným z hráčov, ktorý by mali posilniť Lev Poprad, je aj majster sveta z Göteborgu Radoslav Suchý, ktorý na východe hráva našu extraligu.

"Pevne verím, že sa to už teraz podarí a bude v Poprade v KHL. Ja som odtiaľto a privítal by som túto súťaž. Samozrejme, že by som rád hral KHL,“ tvrdí pre HN Suchý. V tíme HC Lev by sa mohli objaviť napríklad aj ďalší dvaja majstri sveta spred deviatich rokov Ľuboš Bartečko a Ladislav Nagy. Tí začali túto sezónu v Poprade v našej extralige a na konci minulého roka odišli do Švédska do konca sezóny.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 11:27