StoryEditor

Hokejový šampionát bude bez majstra sveta Lašáka

27.03.2012, 00:00

Držiteľ všetkých troch medailí zo svetových šampionátov Ján Lašák sa nepredstaví na tohtoročnom vrchole sezóny vo Fínsku a Švédsku. Na prvom zraze pred majstrovstvami sveta to oznámil tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek. "Lašák bol dlhodobo zranený a my sme s ním prestali počítať práve preto, lebo nechytal. Požiadal nás o naše stanovisko a my sme mu vysvetlili situáciu s tým, že počítame s inými brankármi," vyhlásil český kouč Vůjtek.

Majster sveta z Göteborgu spred desiatich rokov patril v tejto sezóne medzi najlepších gólmanov v Kontinentálnej hokejovej lige. S Chabarovskom však vypadol v prvom kole vyraďovacích bojov. Na úvodnom prípravnom kempe má reprezentačný tréner k dispozícii trojicu gólmanov -- Peter Hamerlík (Třinec), Július Hudáček (Södertälje) a Ján Laco (Lev Poprad). Na majstrovstvách sveta by sa však mohol predstaviť brankár Montrealu Peter Budaj. "Čo sa týka Budaja, ten by sa mal ozvať v najbližšom čase," skonštatoval Vůjtek. Budajov Montreal už nemá šancu v tejto sezóne postúpiť do bojov o Stanleyho pohár.

Po kempe v Piešťanoch sa Vůjtekovi zverenci presunú do Košíc, kde v tamojšej Aréne odohrajú v piatok šiesteho apríla a o deň neskôr prvé dva prípravné zápasy s Dánskom. Druhý aprílový týždeň sa bude reprezentačný tím krátko pripravovať v Bratislave a v piatok trinásteho apríla odletí do Jaroslavľe, kde si dvakrát zmeria sily s ruskou reprezentáciou.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 03:55