StoryEditor

Strieborný medailista Ivan Baranka bude hrať v Ufe

30.05.2012, 00:00
Autor:
(lm)(lm)
Baranka sa sťahuje do jedného z najbohatších tímov KHL Salavat Julajev Ufa.

Slovenský hokejový obranca a strieborný medailista z nedávneho svetového šampionátu Ivan Baranka sa po štyroch sezónach v Spartaku Moskva sťahuje do jedného z najbohatších tímov Kontinentálnej hokejovej ligy Salavat Julajev Ufa. Baranka prichádza do Ufy výmenou za českého obrancu Jakuba Nakládala a v najbližších dňoch podpíše dvojročnú zmluvu. „Pre Ivana je to posun v kariére. Ufa je vynikajúci klub, ktorý chce stále hrať o Gagarinov pohár,“ hovorí pre HN hokejový agent nášho obrancu Pavel Maršoun.

Andrej Sekera a Ivan Baranka počas šampionátu. Snímka: Reuters

Podľa neho mal ruský špičkový klub záujem získať Slováka už dlhší čas. „Mali o neho záujem už v minulej sezóne a chceli ho získať do svojich radov na play-off. Vtedy sa však vedenie klubu so Spartakom nedohodlo,“ dodal Maršoun. Baranka mal totiž so Spartakom Moskva platnú zmluvu. „Hľadal sa spôsob, ako dostať Baranku do Ufy. Teraz sa to už konečne podarilo,“ skonštatoval český hokejový agent.

Baranka patril v Spartaku dlhodobo medzi lídrov obrany, v minulej sezóne odohral takmer 50 zápasov, v ktorých strelil päť gólov a na ďalších šestnásť presných zásahov prihrával. Barankovi pomohol pri prestupe aj fakt, že bol členom strieborného mužstva na nedávno skončených majstrovstvách sveta v Helsinkách. „Určite mu to pomohlo. Bol na očiach a uspel aj proti elitným svetovým útočníkom,“ ukončil Maršoun.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 15:49