StoryEditor

Hokejový útočník Bulík ide do Čiech. Bude hrať za Liberec

24.01.2013, 15:40
Autor:
tasrtasr

Slovenský hokejový útočník Tomáš Bulík sa stal novou akvizíciou českého extraligistu z Liberca. Do tímu minuloročného semifinalistu Tipsport extraligy prichádza z Košíc, informoval portál hokej.cz.

Libercu sa v tejto sezóne nedarí, v tabuľke je predposledný, v klube preto aj vymenili trénerov, keď Filipa Pešána nahradil Pavel Hynek. Bulík má skúsenosti aj z reprezentačného dresu SR, keď si zahral na MS 2010 a MS do 20 rokov (2004 a 2005). "O Tomáša sa pred uzávierkou prestupového termínu zaujímalo niekoľko klubov. Akonáhle sa ozval Liberec, udalosti dostali rýchly spád. Výsledkom je dohoda, že Bulík bude u Bílých Tigrov pôsobiť do konca sezóny," povedal hráčov zástupca Vladimír Vůjtek mladší zo spoločnosti Euro Hockey Services.

Dvadsaťsedemročný rodák z Prešova mal namierené do Liberca už vlani, z dohody napokon zišlo. "Tomáš mal vo štvrtok letieť z Košíc do Prahy, odtiaľ potom pôjde do Chomutova, a ak sa podaria vybaviť všetky náležitosti, asi nastúpi hneď do večerného zápasu," dodal Vůjtek. Kto v predohrávke 43. kola českej extraligy prehrá, klesne na posledné miesto.
V Liberci sa Bulík stretne s krajanmi Martinom Čakajíkom, Adamom Jánošíkom, Daliborom Bortňákom a Petrom Galambošom. Bulík počas kariéry pôsobil aj v Slovane Bratislava, kde ho trénoval práve kouč Hynek. V ročníku 2011/2012 vtedy za "belasých" odohral v základnej časti 55 zápasov (46 bodov) a počas 16 súbojov play off pridal ďalších 10 bodov. V tejto sezóne za Košice odohral 20 súbojov a zaznamenal 14 bodov (6+8). V sezóne 2010/2011 si krátko vyskúšal aj KHL, za Chanty Mansijsk odohral 7 duelov.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
17. apríl 2024 02:00