StoryEditor

Tomi KID Kovács sa takmer po roku vracia opäť do ringu

12.12.2011, 09:51
Autor:
tasrtasr

Najúspešnejší slovenský profiboxer Tomáš Kovács sa po takmer ročnej odmlke vráti do ringu už túto sobotu. Vo švajčiarskom Bazileji sa predstaví v súboji s Francúzom Alpayom Kobalom a koncom januára ho uvidia diváci v Trnave, kde si zmeria sily s nemeckým pästiarom Steveom Krökelom. Kovács o tom informoval na pondelňajšom tlačovom brífingu.

Tridsaťštyriročného Galanťana, známeho aj pod prezývkou Tomi KID, trápili od februárového víťazného duelu o titul európskeho šampióna organizácie WBO vleklé zdravotné problémy. Posledných niekoľko týždňov však už naplno trénuje a pre TASR vyslovil odhodlanie vrátiť sa na popredné priečky. "Po športovej stránke sa tento rok nevyvíjal podľa mojich predstáv. Nevyšiel mi posledný zápas a následné zranenia ma limitovali natoľko, že som nemohol obhajovať svoj titul. S boxom som ale ešte neskončil. Narodil sa mi synček, takže o motiváciu mám postarané," vyhlásil.

Kovácsov najbližší súper v súčasnosti figuruje v tretej stovke vyše 800-členného svetového rebríčka poloťažkej váhy. Z doterajších 24 duelov zvíťazil v 8 prípadoch, na konte má aj dve remízy. Slovenský boxer napriek negatívnej bilancii považuje Kobala za nebezpečného protivníka. "Má na konte viac prehier než víťazstiev, ale treba povedať, že sa s ním v tomto roku natrápil aj olympijský víťaz z OH v Pekingu. To svedčí o jeho kvalitách, určite nečakám ľahký zápas. Chcem však zvíťaziť a pozitívne sa naladiť na duel pred domácim publikom," uviedol na margo súpera v jubilejnom 20. zápase Kovács, ktorý v profiringu dosiaľ nespoznal trpkosť prehry (19 víťazstiev, 13 KO).

Papierovo oveľa náročnejší súboj čaká majstra sveta organizácie WBF spred dvoch rokov 27. januára v Trnave. Dvadsaťdeväťročný Krökel, ktorý má za sebou päť titulových zápasov, doteraz zaznamenal v 35 súbojoch 16 víťazstiev (7 KO), dve remízy a hoci až 17 prehier, iba v štyroch prípadoch sa skončil duel pred uplynutím časového limitu. Nemcovi, známemu pre jeho húževnatosť a vysokú odolnosť, patrí v európskom rebríčku 73. miesto, Kovács je v súčasnosti na 46. priečke. "Krökel toho roku vyhral všetky štyri svoje zápasy, o sile nemeckých boxerov myslím nikto nepochybuje. Majú vytvorené neporovnateľne lepšie podmienky, ale som pripravený ukázať, že aj za málo peňazí sa dá urobiť veľa muziky," povedal.

Vstupenky na Galavečer boxu v Trnave, v rámci ktorého diváci uvidia vyše desiatku predzápasov v amatérskom a profesionálnom boxe, thajboxe a K1, sa dostanú do predaja v priebehu týždňa. Záujemcovia si ich budú môcť kúpiť v predpredaji prostredníctvom siete Ticketportal za cenu 10 eur, alebo priamo na mieste v deň podujatia za 13 eur. "Vo Švajčiarsku chcem boxovať rozumne, doma ale do toho dám úplne všetko, akoby to bol môj posledný zápas v kariére," dodal Kovács pre TASR.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 23:58