StoryEditor

Z výluky NHL ako prvý vyťaží Slovan

17.09.2012, 00:00
Slováci mieria domov. Obranca Ľubomír Višňovský by sa mal dohodnúť s nováčikom KHL.

Prvým slovenským hokejistom, ktorý sa z najprestížnejšej súťaže sveta NHL objaví v našom klube, by mohol byť obranca New Yorku Islanders Ľubomír Višňovský. Zámorská NHL sa definitívne nezačne načas. Majitelia klubov sa totiž nedohodli s hráčskou asociáciou na tom, ako si rozdelia tržby zo súťaže vo výške 3,3 miliardy dolárov.

O tom, kedy a či vôbec sa v tejto sezóne začne v zámorí hrať, sa rozhodne v najbližších dňoch. Okrem Višňovského by mali slovanisti v blízkom čase ako prvý klub nastúpiť už aj s novými posilami. „Mali sme už s hráčmi niečo predrokované. Pre nás je prioritou získať obrancu a stredného útočníka,“ tvrdí pre HN generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

Na ťahu je Slovan
Elitný slovenský obranca Višňovský má dnes rokovania s Krajčim. Je pravdepodobné, že práve on bude posilou do obrany pre nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy. „Mojou prioritou teraz počas výluky je hrať v Slovane. Aj klub má o mňa záujem. Sú tam však veci, na ktorých sa musíme dnes dohodnúť,“ potvrdil pre HN Višňovský.

Ten síce dnes ešte proti Petrohradu nenastúpi, ale dohoda s belasými je na spadnutie. Višňovský pre HN priznal, že v hre sú aj iné kluby. „Majú o mňa záujem viaceré tímy, všetky sú z ruskej KHL,“ hovorí majster sveta z Göteborgu. V najbližších dňoch má vedenie Slovana rokovať aj s ďalšími hviezdami NHL. „Teraz sa to budeme snažiť v krátkom čase uzavrieť. Uvidíme, ako dopadnú rokovania s hráčmi. Viacerí však potvrdili záujem u nás hrať,“ hovorí Krajči.

Naše esá si dávajú načas
Napriek návratu slovenských hokejistov domov je otázne, čo bude s esami slovenského hokeja – Zdenom Chárom, Mariánom Hossom a Mariánom Gáboríkom. Kým Chára je v Amerike a čaká na dĺžku výluky, elitní útočníci sú zranení. „Zdeno vyčkáva, je teraz v Amerike a má za ním prísť rodina. Je otázne, či by sa v prípade iba dvojmesačnej výluky sťahoval na Slovensko,“ hovorí pre HN slovenský hokejový manažér Peter Neveriš.

Gáborík je po operácii ramena a najskôr môže hrať až v novembri. „V tejto chvíli je Marián v takom ochrannom štádiu. Ani nemôže nikde hrať. Uvidíme, dokedy sa v NHL nebude hrať, potom by mohol riešiť nové pôsobisko,“ skonštatoval pre HN otec nášho hokejistu Pavol Gáborík.

01 - Modified: 2004-09-05 23:17:13 - Feat.: 0 - Title: Nepriateľ štátu vracia úder
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 22:12