StoryEditor

Čechov posilní na šampionáte obranca Židlický

12.05.2013, 12:37
Autor:
tasrtasr
Obranca New Jersey Devils príde v pondelok na MS. Aj keď nemá zmluvu v NHL.

Českú hokejovú reprezentáciu na MS posilní Marek Židlický. Obranca New Jersey Devils síce nemá v NHL uzavretú novú zmluvu, ktorou pôvodne svoj štart na šampionáte podmienil, ale so zástupcami Českého zväzu ľadového hokeja (ČSLH) sa v sobotu dohodol, že ho poistia. Informoval o tom portál iDnes.cz.

Tridsaťšesťročný bek by mal do Štokholmu priletieť v pondelok a bol by tak pripravený nastúpiť v utorkovom záverečnom zápase základnej skupiny proti Nórsku. Vedenie národného tímu ani ČSLH ale zatiaľ jeho príchod definitívne nepotvrdilo, lebo momentálne rieši jeho poistku. Tu môže oficiálne uzavrieť až v pondelok.



Tréner ČR Alois Hadamczik po sobotňajšom tréningu priznal, že v prípade, že by ofenzívny obranca na MS nepricestoval, oslovil by s ponukou štartu na turnaji Romana Poláka a Vladimíra Sobotku zo St. Louis.

V pondelok sa má k českému tímu pripojiť aj center Tomáš Plekanec, ktorého Montreal vypadol v 1. kole play off NHL. Spoločne so Židlickým tak zaplnia posledné dve voľné miesta na súpiske. Obrancovia Jakub Krejčík a Marek Trončinský, ktorí sa v Štokholme doteraz s mužstvom pripravovali, si tak na šampionáte nezahrajú.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 13:56