StoryEditor

Vůjtek: Máme tím z núdze. Vybrali sme si ho, tak mu musíme mu veriť

08.05.2014, 15:37
Tréner našej hokejovej reprezentácie vie, že slovenskí fanúšikovia túžia po medailách. Úspechom však bude aj vyraďovacia časť turnaja.

Tréner Vladimír Vůjtek sa v dejisku hokejových majstrovstiev sveta v Minsku porozprával s českým novinárom Jaroslavom Tomasom aj o našej reprezentácii.

Na hlave mal narazenú čiapku s nápisom Slovenská republika a spoza mantinelu sledoval tréning českého tímu. Tréner slovenského národného mužstva mal pritom na tvári úsmev, hoci by mal byť skôr nervózny - na šampionát v Bielorusku nezložil ktovieako silný tím, čo však očakávania fanúšikov neznižuje.

"Očakávania ľudí na Slovensku sú veľké, tí žijú len tým, že privezieme medailu. Ale je potrebné pozerať sa na vec realisticky. To znamená, že keď postúpime do play-off, bude to veľký úspech," poznamenal Vůjtek.

Na viac slovenský tím nemá?
Poskladali sme ho trošku z núdze, no na druhej strane prípravné zápasy zohral celkom dobre. My sme si tých hráčov vybrali, tak im musíme veriť.

Kde máte najväčšiu silu?
Najväčšiu silu by sme mali mať v bráne. Inak to máme rozložené, je tam veľa mladých hráčov, čo na Slovensku dlho nebolo zvykom. Uvidíme, ako sa prispôsobia majstrovstvám sveta.

A čo hovoríte na český tím?
Česko má kvalitných hráčov. A aj keď sa ich veľa ospravedlní, tak sú schopní zostaviť silný tím. Myslím, že budú jedným z favoritov turnaja.

O útoku nikto nepochybuje, ale trošku sa polemizuje o obrane...
Tá sa ale oproti švédskym hrám posilnila o štyroch nových hráčov, takže to bude o niečom inom. To máte dve tretiny obrany nové, takže sa veľa zlepší.

Hneď na úvod hráte s Čechmi, čo hovoríte na taký ostrý štart?
Ja mám radšej hneď na začiatok ťažšieho súpera. Mali sme to tak dva roky späť v Helsinkách, kde sme nakoniec brali striebro. Keď uhráme nejaký bod, tak to pre nás bude výhoda. Na druhej strane je samozrejmé, že keď všetko prehráme, tak sa dostaneme trošku pod tlak.

Tešíte sa na ďalšie derby?
Ja to beriem ako každý iný zápas. Že by bolo niečo zvláštne, to nie. Je to hra o tri body a ja by som rád nejaké získal.

Máte v tíme Mira Šatana, za ktorého ste to schytali v olympijskej nominácii. Už sa situácia upokojila?    
Miro Šatan je tu a to hovorí za všetko.

V českom tíme je za podobného spasiteľa braný zase Jaromír Jágr. Ako ho vnímate ako osobnosť a ako je nebezpečný pre súpera?    
Nepovedal by som, že je spasiteľ, ale v každom zápase pripraví pre spoluhráčov veľa šancí. Aj keď má už svoj vek, tak je vpredu stále veľmi nebezpečný.    

Už viete zloženie českých formácií, budú všetky rovnako silné?
Aby som pravdu povedal, tak som to ešte nevystopoval. Ja tých chlapcov vôbec nepoznám. Ja poznám Hudlera, Jardu Jágra a inak neviem. Príprava prebehne až vo štvrtok a v piatok. Prezrieme si ich tréning, oni sa zase pozerajú na nás. To je normálne. Oproti Švédskym hrám ale čakám úplne iný štýl hry, pretože sa v mužstve toho veľa zmenilo.

Niečo ale môžete vedieť o posilách z NHL. Sú Sobotka s Hertl hráčmi, na ktorých si budete musieť dávať pozor?
Nielen Sobotka a Hertl, sú to aj tí dvaja obrancovia - Polák s Kindlem, ktorí vystužia mužstvo. Hertla poznáme ako dôrazného útočníka, Sobotka mal perfektnú sezónu okrem toho zranenia. Sú to silní hráči.

Zdroj: iDnes.cz

01 - Modified: 2006-05-08 22:13:18 - Feat.: 0 - Title: Čo porovnávať pri lízingu a úvere
01 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 02 - Modified: 2023-10-22 09:13:08 - Feat.: - Title: Slováci dúfajú pred MS v historickú medailu. Bez vysokých ambícií tam ani nemusíme cestovať, burcuje kapitán 03 - Modified: 2023-09-08 21:28:06 - Feat.: - Title: Snaživý výkon, frustrovaný Ronaldo i náznaky moderny od Calzonovho výberu. Čo ukázal duel proti Portugalsku? 04 - Modified: 2023-07-27 13:22:11 - Feat.: - Title: Martikán ako cudzinec? Mojou hlavnou motiváciou je, že chcem ešte jazdiť, tvrdí olympijský šampión 05 - Modified: 2023-06-23 12:50:06 - Feat.: - Title: Šéftréner SAZ Radoslav Dubovský hodnotí vystúpenie slovenskej výpravy v II. divízii ME družstiev v Chorzówe v rámci Európskych hier
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 13:30