StoryEditor

Záborský po prehre s Lotyšskom: Je to hanba

09.05.2013, 22:06
Autor:
TASRTASR
Slovenskí hokejisti priznali, že stretnutie proti Lotyšsku vôbec nezvládli. Na prehru chcú zabudnúť.

Vladimír Vůjtek, tréner SR (zdroj: RTVS): "Od samého začiatku zápasu sme ťahali za kratší koniec. Po inkasovanom góle v 15. sekunde sme sa dokázali herne zdvihnúť a až do trestného strieľania sme hrali celkom dobre, po ňom sme už ale na Lotyšov nestačili. Často sme faulovali, čo sme v predchádzajúcich zápasoch nerobili. Po treťom inkasovanom góle sme sa už nevedeli dostať do hry. Hrali sme zle v obrane a to bol hlavný dôvod našej prehry. Za stavu 1:3 sme skúšali viaceré varianty, dali sme do bránky Janusa, ale výsledku to už nepomohlo."

Marko Daňo, debutant na MS (zdroj: RTVS): "Zápas sme nezvládli. Po góle na 1:1 sme sa zbláznili, začali sme ich naháňať, Lotyši nás prečíslovali 2 na 1. Gól v úvode tretej tretiny nás definítívne zrazil do kolien. Premiéru som si užil, škoda, že sme to nezvládli. Musíme na túto prehru čím skôr zabudnúť."

Tomáš Záborský, autor úvodného gólu SR (zdroj RTVS): "Takto sa nedá hrať na MS. To, čo sme dnes predviedli, je hanba. Lotyši hrali s ľahkosťou a využili svoje šance. Dostávali sa často do situácií 2 na 1 či 3 na 2, tak sa ale hrať nedá. Päť gólov proti Lotyšom si nemôžeme dovoliť. Strata týchto bodov nás môže mrzieť."

Tomáš Kopecký, útočník SR (zdroj RTVS): "Tento zápas nám vôbec nevyšiel. Boli sme často vylučovaní, čo nás stálo dosť síl a vyšli sme z rytmu. Nemôžeme hrať toľko oslabení. Dnes si Lotyši zaslúžili vyhrať, boli hladnejší. My sa musíme z tohto zápasu poučiť a pripraviť sa na Rakúšanov."

Jaroslav Janus, brankár SR a debutant na MS (zdroj: RTVS): "V prvej tretine sme dostali tri góly a od toho sa odvíjal celý zápas. Puky sa ku nám vôbec neodrážali, kým Lotyši na čo siahli, to im tam padlo. Rasťo Staňa za inkasované góly nemohol. Môj prvý inkasovaný gól bol smolný, keď sa puk odrazil do bránky od Andreja Sekeru, pri druhom som vôbec nevidel puk a súper ho dorazil do siete. Treba sa z dnešnej prehry poučiť a ísť ďalej."

Branko Radivojevič, útočník SR: "Doteraz sme boli disciplinovaní, no v tomto zápase vôbec. Lotyši tam mali dve presilovky 5 na 3, čo je dosť. Zase sme nepremenili tutové šance. Musíme na to čo najskôr zabudnúť. Ešte stále je to otvorené a musíme sa sústrediť na Rakúšanov."

Rastislav Staňa, brankár SR: "Po zápase s Nemeckom sme si už mysleli, že máme niečo za sebou a potom tá koncentrácia nebola taká, aká by mala byť. Druhý gól nám pomohol a povzbudil nás, no škoda, že sme dostali ten štvrtý do šatne."

01 - Modified: 2004-11-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Cena zlata sa celý týždeň oslabovala 02 - Modified: 2004-11-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Korupcia v Daimleri? 03 - Modified: 2004-11-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Luxusný tovar zvyšuje obrat obchodov
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 09:49