StoryEditor

Golonka: V tretej tretine sme bránili. A to bola chyba

16.05.2013, 20:34
Autor:
TASRTASR

Reakcie slovenských hokejových osobností na štvrťfinále MS v Helsinkách, v ktorom Slovensko prehralo s Fínskom 3:4:

Dárius Rusnák: "Úprimne poviem, že som sa pozeral len prvú tretinu. Po nej som bol dosť rozladený a druhú tretinu som sledoval len na základe výkrikov mojich synov gól-gól-gól. No škoda, že nezakričali aj štvrtý raz. Nebudem teda hodnotiť celý zápas, ale z pohľadu toho, že sme prehrávali 0:3 a vyrovnali na 3:3 a mali vraj aj ďalšie šance, je škoda, že to chlapci nedotiahli aspoň do predĺženia. Myslím si však, že sa nemajú za čo hanbiť, odviedli dobrú robotu a domov napriek tomu, že nepostúpili do bojov o medaily, môžu prísť s vysoko zdvihnutou hlavou."

Zdeno Cíger: "Tento zápas mi v mnohom pripomínal náš prvý súboj s Fínmi. V tom prvom sme to boli my, čo sme na nich vyleteli a mohli dať dva-tri góly, ale dali gól oni. V tomto sme ale úvod zaspali, vyleteli na nás Fíni a dali tri góly a mohli pridať aj ďalšie. Pochvalu si ale hráči zaslúžia za to, ako sa zdvihli v ďalšom priebehu a neboli ďaleko ani od dokonalého obratu, boli tam nejaké žŕdky. Žiaľ, keď sa to skončí prehrou v takomto zápase, ktorý rozhodne o úspechu či neúspechu, nie je to dobré a ten konečný efekt je zlý. Neboli to pre nás najlepšie majstrovstvá."

Jozef Golonka: "Stretnutie som sledoval veľmi pozorne, lebo som aj do jedného športového denníka hovoril, čo by na Fínov malo platiť. A to sme my, žiaľ, dokázali len v druhej tretine. My sa nemôžeme s Fínmi naháňať hore dole. My sa musíme s nimi zrážať, kúskovať hru, držať stredné pásmo a keď sa dá, tak sa s nimi aj pobiť. To sme robili v druhej tretine, keď sme začali byť dostatočne agresívni a zrazu sme sa dotiahli a na začiatku tretej aj vyrovnali. No po 3:3 sme sa opäť nepochopiteľne stiahli, začali sme brániť a to bol kameň úrazu. Pripadalo mi to ako na hojdačke, ale ako vravím, Fíni hrajú doma a my sa s nimi naháňame. Podobne však dopadli aj Česi, ktorí mali až dvanásť profíkov, ale na to sa nemôžeme pozerať. No a to čo sa stalo Rusom, tak bude u nich hotová katastrofa."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 02:28