StoryEditor

Handzušovi hrozí v NHL výmena

18.03.2013, 10:50
Autor:
tasr, redtasr, red
Slovenskému útočníkovi končí po sezóne zmluva s klubom San Jose Sharks.

Slovenský hokejista Michal Handzuš by mohol v rámci zámorskej NHL zmeniť pôsobisko. Tridsaťpäťročný center je podľa zámorských médií na zozname hráčov, ktorých generálny manažér San Jose Sharks Doug Wilson ponúkol iným klubom na výmenu.

Ako uvádza redaktor Bruce Garrioch z denníka Ottawa Sun, Wilson sa po sérii neúspešných výsledkov rozhodol konať a ponúkol konkurencii na výmenu trojicu Ryane Clowe, Michal Handzuš a Douglas Murray. Uvedeným hokejistom po sezóne vypršia zmluvy a stanú sa neobmedzenými voľnými hráčmi.

Handzuš v aktuálnom ročníku nastupuje v tretej či štvrtej formácii "žralokov", v priemere odohral necelých 14 minút, pričom v posledných zápasoch sa jeho hrací čas ešte skrátil. V 27 vystúpeniach nazbieral dva body (1+1), no viackrát pomohol mužstvu v samostatných nájazdoch, na ktoré je špecialista. Počítajúc aj minulú sezónu strelil v uplynulých 46 stretnutiach tri góly.

Michal Handzuš v NHL:
– do najlepšej súťaže sveta vstúpil v roku 1998, keď sa stal hráčom St.Louis Blues
– počas svojej kariéry v zámorskej profilige hral doteraz v šiestich kluboch
– najviac bodov v jednej sezóne dosiahol pred desiatimi rokmi. V drese Philadelphie strelil dvadsať gólov a na 38 presných zásahov prihrával


menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 13:34