StoryEditor

Fico prosil športovcov. Aby podporili olympiádu (foto)

18.03.2013, 11:07
Autor:
tasrtasr
Premiér dnes ďakoval slovenským športovcom za úspešné výsledky v minulom roku.

Predseda vlády Slovenskej republiky Robert Fico sa v pondelok formou slávnostného prijatia poďakoval najúspešnejším slovenským športovcom za ich výsledky v roku 2012. V Zrkadlovej sále Úrady vlády sa ich zišlo tridsaťtri z pätnástich športových odvetví.

Fico sa im v prítomnosti ministra školstva Dušana Čaploviča, ministra obrany Martina Glváča a splnomocnenca vlády pre šport Dušana Galisa poďakoval za ich výsledky v uplynulom roku a do nového im zaželal ďalšie športové úspechy. V mene vlády ich poprosil, aby podporili spoločný projekt kandidatúry Poľska a Slovenka v ich spoločnom úsilí zorganizovať ZOH v roku 2020. Vyslovil pred nimi aj jedno posolstvo, aby skúsili byť príkladom pre svojich mladých rovesníkov. "Buďte pre nich príkladom vlastenectva, prístupu k reprezentácii. Ukážte im, ako ich máte radi a ako si vážite Slovenskú republiku, čo pre vás znamenajú jej symboly bielo-modro-červená trikolóra a štátny znak s dvojkrížom." Najlepším športovcom potom odovzdal upomienkové darčeky - ženám šatku, mužom kravatu a minister školstva ďakovný list.



„Nerád robím nejaké rozdiely v športoch, pretože je iné byť v kolektíve, iné byť v individuálnom športe," uviedol Fico pre TASR a dodal: "Iné je byť najlepší v úzkom rámci športovcov z celého sveta a iné tam, kde je obrovská konkurencia. Ja som najradšej, keď sa cez šport robí dobré meno Slovensku. Najlepšou reklamou pre Slovensko je, keď zaveje slovenská štátna vlajka. Vtedy presne každý vie, že je tam nejaká krajina v strede Európy, že má dobrých športovcov. Pokiaľ takouto formou ľudia reprezentujú Slovensko, klobúk dole. Viem, že šport je jedno veľké odriekavanie. Ja sám sa snažím športovať každý deň a tiež by som niekedy večer zjedol aj neviem čo z tej chladničky. Viem, že to odriekavanie je ťažké a preto im želám dve veci - aby im držalo zdravie a tiež, aby ich to bavilo. A keď ich to bude baviť a nebudú zranenia, tak celkom logicky budú prichádzať aj úspechy."



Slovenský hokej medzi plejádou najúspešnejších športovcov zastupovali tréner reprezentácie Vladimír Vůjtek a útočník Slovana Bratislava Miroslav Šatan. Ten znova len potvrdil, že jeho prípadná účasť na blížiacom sa svetovom šampionáte neprichádza do úvahy, možno len v úlohe spolukomentátora jednej zo slovenských televízii. "Dostal som ponuku na takúto prácu a teraz nad ňou uvažujem," vyjadril sa Šatan. "Je to ďalšie veľké ocenenie pre ten skvelý kolektív, ktorý sa vlani vytvoril a ktorý získal strieborné medaily," zdôraznil tréner Vůjtek a pokračoval: "Som rád, že vysokí predstavitelia slovenského štátu sledujú šport, venujú sa mu a nedávajú ho na druhú koľaj, naopak ho dávajú do popredia."



Vůjtek už myslí na svetový šampionát, ktorý bude znova v dvoch severských krajinách Švédsku a Fínsku. "Samotná príprava sa začne 25. marca a v rámci nej odohráme osem stretnutí, v ktorých by sme chceli vyskúšať všetkých hráčov. Veríme, že sa nám podarí postaviť konkurencieschopné mužstvo."

01 - Modified: 2024-04-25 08:59:06 - Feat.: - Title: Majk Spirit čelí kritike za fotografiu s ministrom vnútra. Konečne prelomil mlčanie. Bola Pellegriniho podpora zaplatená? 02 - Modified: 2024-04-25 07:56:22 - Feat.: - Title: Seriál HN Chcem byť exportér: EXIMBANKA SR zvýhodňuje financovanie exportu v náročných časoch 03 - Modified: 2024-04-12 16:06:16 - Feat.: - Title: Holandsko prisľúbilo Ukrajine dodatočnú podporu vo výške jednej miliardy eur 04 - Modified: 2024-03-28 17:20:51 - Feat.: - Title: Najlepší priateľ Izraela v Európe: Maďarský prezident vyjadril podporu Jeruzalemu pri práve na suverenitu 05 - Modified: 2024-03-27 19:12:37 - Feat.: - Title: Na podporu RTVS sa v stredu v Bratislave zišli stovky ľudí. Vytvorili živú reťaz okolo rozhlasu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 19:30