StoryEditor

Cyklisti o dve miestenky na OH

24.06.2004, 00:00
Autor:
TASRTASR

Brno a blízke okolie bude dnes a cez víkend dejiskom 5. spoločných majstrovstiev Českej republiky a Slovenskej republiky v cestnej cyklistike. Takmer stotridsaťčlenný súťažný pelotón z oboch krajín (sto pretekárov z ČR, tridsať zo SR) bude v mekke českej cestnej cyklistiky bojovať nielen o tituly národných majstrov v časovke jednotlivcov a pretekoch s hromadným štartom, ale aj o nomináciu na olympijské hry 2004 v Aténach a na MS 2004 vo Verone.
Jedným z najväčších slovenských adeptov na dve olympijské letenky je talentovaný 19-ročný Matej Jurčo, ktorý v súčasnosti jazdí v talianskom profitíme De Nardi. Okrem neho sa pozornosť sústredí na bratov Velitsovcov, ktorí budú štartovať v pretekoch do 23 rokov, ako aj na Martina Rišku, Romana Broniša a Jána Valacha. Slovenskí cyklisti však po splnení kritérií medzinárodných federácií musia ešte splniť nominačné kritériá SOV. "Verím, že naši špičkoví pretekári podajú v Brne také výkony, že ich mená budeme môcť predložiť nominačnej komisii na schválenie. Pre Slovensko by bola dobrá reklama, keby malo cyklistu na štarte s Armstrongom, Ulrichom a ďalšími hviezdami tohto športu," uviedol predseda komisie cestnej cyklistiky SZC Pavol Gálik.
Vidina olympijskej účasti priviedla na štartové pole aj kompletnú českú špičku, medzi ktorou nebudú chýbať Jan Svorada, Jan Hruška, René Anderle, Pavel Padrnos, František Trkal či Ondrěj Sosenka. Dnešná časovka bude merať 43 kilometrov, sobotňajšia súťaž jednotlivcov do 23 rokov sa na 12,4 km okruhu pôjde štrnásťkrát (173 km), pretekári v kategórii Elite pôjdu v nedeľu ten istý okruh spolu šestnásťkrát (198 km).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 22:31