StoryEditor

Slovenské vystúpenie zakončí Matanin

27.08.2004, 00:00
Slovenská výprava atlétov bude mať počas posledných troch olympijských dní v hre ešte kvarteto športovcov -- chodcov Miloša Bátovského, Petra Korčoka, Kazimíra Verkina a maratónca Marcela Matanina.

Slovenská výprava atlétov bude mať počas posledných troch olympijských dní v hre ešte kvarteto športovcov -- chodcov Miloša Bátovského, Petra Korčoka, Kazimíra Verkina a maratónca Marcela Matanina. V aténskej horúčave sa najprv predstavia chodci, ktorých už dnes (od 6.00 hod.) čaká náročná "päťdesiatka". "Predpokladám, že bude veľmi teplo a aj meteorológovia avizujú horúčavu. Vzhľadom na očakávané teplo netreba špekulovať, na začiatku treba ísť radšej opatrne," poznamenal čerstvý tridsiatnik Peter Korčok, ktorý bude najväčším tromfom slovenskej chodeckej školy. Kým do Sydney pred štyrmi rokmi letel ako slovenská trojka za Štefanom Malíkom a Petrom Tichým, teraz je lídrom práve on. V Austrálii skončil Korčok na 23. mieste, v Aténach túži po lepšom umiestnení. Vlani na parížskom svetovom šampionáte obsadil 13. priečku, v roku 2002 na ME v Mníchove bol ešte o dve miestečká vyššie. V ére samostatnosti je najlepším slovenským umiestnením v chôdzi na 50 km sydneyské 17. miesto Petra Tichého.
Posledným slovenským športovcom, ktorý bude pod gréckou Akropolou bojovať o olympijské pocty v najťažšej atletickej disciplíne, je maratónec Marcel Matanin. Zaujímavosťou tohto preteku je fakt, že bežci v nedeľu pobežia (štart o 18.00 h) práve na trati, kde sa tento namáhavý beh na 41,194 km zrodil. Pred štyrmi rokmi v Sydney nás v tejto disciplíne reprezentoval Róbert Števko (nedokončil), ktorý bude v Aténach reprezentovať Česko. "Keďže Robo v Sydney do cieľa nedošiel, tak ja sa pokúsim dobehnúť," povedal s úsmevom Marcel Matanin, ktorý záverečné dni prípravy absolvoval práve v spoločnosti Róberta Štefka. "Samozrejme, nemám nejaké veľké oči. Takže sa budem usilovať dobehnúť a urobiť dobrý výsledok," zopakoval svoje odhodlanie rodák z Vranova nad Topľou.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 15:07