StoryEditor

Naše tímy spoznali možných súperov. Najťažší čaká na Trenčín

18.07.2014, 14:26
Autor:
tasr, stltasr, stl

Futbalisti AS Trenčín sa v prípade postupu do 3. predkola Európskej ligy UEFA 2014/2015 stretnú s anglickým Hull City.

Rozhodol o tom piatkový žreb v ústredí Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone. Prvé súboje 3. predkola EL 2014/2015 sú na programe 31. júla, odvety potom 7. augusta.

Zverenci trénera Martina Ševelu na úvod 2. predkola deklasovali v Dubnici srbský klub Vojvodinu Novi Sad 4:0. Odveta je na programe vo štvrtok 24. júla v Srbsku. Ak si AS poradí podľa očakávania s Vojvodinou, môže sa tešiť na atraktívneho súpera. Prvý duel by mal odohrať na ihrisku Hullu, ktorý je finalistom tohtoročného FA Cupu. V ňom podľahol Arsenalu Londýn (2:3 pp). Hull bol nasadený priamo do 3. predkola.

Možných súperov spoznali v tejto fáze aj ďalší slovenskí zástupcovia - Spartak Trnava a MFK Košice. Trnava, ktorá si z gruzínskeho Zestafoni z úvodného zápasu 2. predkola priniesla sľubnú remízu 0:0, sa v prípade postupu stretne s úspešnejším z dvojice FC Luzern zo Švajčiarska - Saint Johnstone FC zo Škótska. V ich prvom zápase v tejto fázy sa vo Švajčiarsku zrodila remíza 1:1. Ak by zverenci kouča Juraja Jarábka vyradili Gruzíncov, prvý duel proti Luzernu, resp. St. Johnstone by "andeli" odohrali na ihrisku súpera.

Ak Košice dokážu zmazať v odvete stratu 0:1 z prvého duelu 2. predkola z domácej konfrontácie s českým Libercom, môžu sa zverenci českého kormidelníka Radoslava Látala tešiť na rumunskú Astru Giuirgiu. S ňou minulú sezónu vypadol v 3. predkole práve Trenčín, po výsledkoch 1:3 doma a 2:2 vonku. V play off potom Rumunov vyradil izraelský Maccabi Haifa (1:1, 0:2). Túto sezónu Astru zaradila UEFA priamo do 3. predkola.

reakcie zo slovenského tábora na žreb 3. predkola EL 2014/2015:

Martin Ševela, tréner AS Trenčín: "Je to najatraktívnejší súper z koša. Pre slovenského futbalistu, ktorý pôsobí v najvyššej domáci súťaži, to môže byť životná šanca zahrať si proti súperovi z Premier League. Je to pre nás veľká motivácia, ale stále sme len na polceste. Sústredime sa na odvetu v Novom Sade. Budeme hráčov tlačiť k tomu, aby sa nám podarilo postúpiť a mať tak možnosť zahrať si veľký dvojzápas."

Juraj Jarábek, tréner Spartaka Trnava: "Vôbec som sa nezamýšľal nad tým, čo by nám viac vyhovovalo. Ešte sme nepostúpili, ale ak by sa nám to podarilo, obaja súperi sú pre nás atraktívni. Určite by bolo príjemné cestovať do západnej Európy, či už do Švajčiarska alebo do Škótska. Konečne by sme si zahrali vonku pred dobrou kulisou a mali by sme pekný zážitok. Pre nás je to zábava."

Ivan Kozák, športový riaditeľ MFK Košice: "Meno prípadného súpera v 3. predkole mi už oznámil generálny manažér Podolák, ktorý bol osobne v Nyone. Samozrejme, najprv musíme prejsť cez Liberec, ktorý sme vo včerajšom zápase k ničomu veľkému nepustili, napriek tomu sme prehrali. Ale zápas ukázal, že s ním môžeme hrať úplne vyrovnane a odveta je stále otvorená. Tešíme sa, že sme stále v hre, a že by sme mohli dostať súpera z Rumunska v ďalšom kole. Rumunský futbal je kvalitný, agresívny, je tam dostatok dobrých hráčov, keďže kluby na nich majú finančné prostriedky. My sme v príprave hrali s rumunskými klubmi, takže ich kvalitu dobre poznáme."

žreb 3. predkola EL 2014:2015:

Kardemir Karabükspor - Rosenborg Trondheim/Sligo Rovers FC

Černomorec Odessa - RNK Split /Hapoel Beer Ševa FC

FC Luzern/Saint Johnstone FC - FC Zestafoni /SPARTAK TRNAVA

1. FSV Mainz 05 - RoPS Rovaniemi /Asteras Tripolis

Litex Loveč/Diósgyőr VTK - JK Sillamäe Kalev/FC Krasnodar

FK Mladá Boleslav /NK Široki Brijeg - Olympique Lyon

Hull City - AS TRENČÍN/FK Vojvodina Novi Sad

FK Budučnost Podgorica/AC Omonia Nikózia - FK Metalurg Skopje/FK Željezničar Sarajevo

FC Turín - IF Brommapojkarna/Crusaders FC

PSV Eindhoven - Botev Plovdiv /SKN St Pölten

Motherwell FC/Stjarnan - JK Nomme Kalju/KKS Lech Poznaň

KF Laçi/FC Zorja Luhaňsk - Molde FC/ND Gorica

FK Sarajevo /FK Haugesund - Atromitos FC

Real Sociedad San Sebastian - Aberdeen FC/FC Gronigen

FC Astana/Hapoel Tel-Aviv - Linfield FC/AIK Štokholm

SV Zulte Waregem/Zawisza Bydgoszcz - Derry City FC/FC Šachťor Soligorsk

FK Čukarički/SV Grödig - CSKA Sofia/FC Zimbru Kišiňov

FC Astra Giurgiu - MFK KOŠICE/Slovan Liberec

Ruch Chorzów/FC Vaduz - Kajrat Almaty/Esbjerg fB

Dinamo Moskva - Hapoel Kirjat Šmona

Young Boys Bern - Ermis Aradippou

IF Elfsborg/Inter Baku - FC Neman Grodno/FH Hafnarfjördur

Petrolul Ploješť /KS Flamurtari Vlora - Viktoria Plzeň

Víkingur/Tromsö IL - HNK Rijeka /Ferencvároš Budapešť

Dinamo Minsk/Myllykosken Pallo-47 - CFR 1907 Kluž/FK Jagodina

Neftči Baku/FC Koper - Bursaspor/FC Chikhura Sačkhere

Győr ETO FC/IFK Göteborg - Rio Ave FC

Club Bruggy - Bröndby IF

FK Atlantas/FC Šachtor Karagandy - Dundalk FC/HNK Hajduk Split

 

01 - Modified: 2006-08-09 21:10:51 - Feat.: 0 - Title: Glosa: Božstvo zradnej vody
01 - Modified: 2024-04-19 16:59:34 - Feat.: - Title: Rošáda Francúzov je na konci. Trnavské trio je kompletné, vyžiadalo si stovky miliónov aj prepúšťanie 02 - Modified: 2024-04-16 07:56:34 - Feat.: - Title: Z kancelárie výhľad na fabriky. Do Košíc mieri nové nákupné centrum, developer môže doplatiť na sivú lokalitu 03 - Modified: 2024-04-13 07:51:18 - Feat.: - Title: Vážna dopravná nehoda: V Košiciach sa zrazili dve autá, zranených je osem ľudí 04 - Modified: 2024-04-08 05:32:07 - Feat.: - Title: Začína sa rozsiahla rekonštrukcia mosta v križovatke D1 a R1 pri Trnave 05 - Modified: 2024-04-06 12:00:00 - Feat.: - Title: Vyvetraj si po voľbách hlavu. Skvelé miesta na výlet len na skok od Košíc
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 13:51