StoryEditor

Tragédia v rodine tenistiek Williamsových

16.09.2003, 00:00
Autor:
TASRTASR
Tridsaťjedenročnú sestru amerických tenistiek Venus a Sereny Williamsových Yetunde Priceovú v noci zo soboty na nedeľu zastrelil v Los Angeles neznámy páchateľ, ktorého zatiaľ nechytili.

Tridsaťjedenročnú sestru amerických tenistiek Venus a Sereny Williamsových Yetunde Priceovú v noci zo soboty na nedeľu zastrelil neznámy páchateľ, ktorého zatiaľ nechytili. Priceovú, ktorá vlastnila salón krásy a pracovala aj ako osobná asistentka známejších sestier, zastrelili v Comptone -- predmestí asi 32 km vzdialenom od centra Los Angeles. Práve tam prežila pätica sestier Williamsových svoje detstvo. Po incidente síce obeť previezli okamžite do nemocnice, ale tam zraneniam hornej časti trupu podľahla.
Priceová bola diplomovanou zdravotnou sestrou a vlastnila aj diplom z odboru obchodný manažment. Krátko po konflikte prišla na miesto činu polícia a obkľúčila dom, v ktorom mali byť zabarikádovaní traja podozriví z účasti na streľbe. Budova však bola prázdna a páchatelia na úteku. Spolu s Priceovou bol v osudnej chvíli aj jeden nemenovaný muž, ktorý vyviazol bez zranení a policajné orgány ho podrobili vypočúvaniu. Svedkovia počuli na mieste nešťastia šesť až dvadsať výstrelov, polícia našla aj vražednú zbraň. "Yetunde znamenala stabilitu v našej rodine. Bola naším jadrom a pevným základom. Bola osobnou asistentkou, dôverníčkou a radkyňou svojich sestier a jej smrť znamená prázdnotu, ktorá nebude nikdy zaplnená," uvádza sa vo vyhlásení smútiacej rodiny Williamsových. Blízka priateľka Priceovej Sheriie Brownová dodala: "Ona nikdy nikomu neublížila, nemôžem o nej povedať nič zlé. Je to tragédia."
Priceová mala tri deti, bola rozvedená. Z Comptonu sa presťahovala do 64 km vzdialenej Corony, pretože sa obávala o svoju bezpečnosť. Aj Serena a Venus Williamsové totiž často spomínali, že v ich rodnej štvrti pri hraní tenisu na verejných dvorcoch často počuli výstrely a krik. Neskôr sa preto s rodičmi presunuli na Floridu. Násilie bolo v Comptone na dennom poriadku, štvrť ovládali vzájomne znepriatelené gangy.
Losangeleská polícia včera oznámila, že už zadržala muža podozrivého z vraždy Yetunde Priceovej. Ako uviedol šerif Bill Spear, 31-ročnú Yetunde zrejme zastrelil 24-ročný Aaron Michael Hammer. Pohnútky jeho konania sa stále vyšetrujú.
Všetkých päť sestier (okrem Yetunde, Sereny a Venus ešte právnička Isha a herečka Lyndrea) bolo dcérami Oracene Williamsovej. Tá bola najskôr vydatá za Yusefa A. K. Rasheeda a potom si zobrala za muža Richarda Williamsa, otca Sereny a Venus. "Nikdy sa nepovažovali medzi sebou za nevlastné sestry, boli jednoducho sestrami. Navyše boli všetky navzájom najlepšími priateľkami," uviedol zdroj blízky rodine.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 23:06