StoryEditor

Barcelona dostala výprask. Tréner zobral fiasko na seba

15.08.2015, 07:36
Autor:
TASRTASR

Futbalisti Athletica Bilbao sú blízko k zisku španielskeho Superpohára. V piatkovom úvodnom dueli oň prekvapujúco deklasovali FC Barcelona doma 4:0, keď sa hetrikom blysol domáci kanonier Aritz Aduriz. Odveta je na programe už v pondelok o 22.00 h na pôde úradujúceho španielskeho šampióna.

Pre oba tímy to bol prvý z troch vzájomných zápasov, ktoré mali na programe v najbližšom období. Okrem superpohárovej odvety sa stretnú aj v nedeľu 23. augusta v rámci 1. kola Primera Division.

Suverénnym víťazstvom nad úradujúcim víťazom Ligy majstrov, Španielskeho pohára, najvyššej domácej súťaže aj európskeho Superpohára poslal Athletic Bilbao výstrahu MŠK Žilina, s ktorým sa stretne v play off tohtosezónnej edície Európskej ligy. Vo štvrtok 20. augusta je na programe prvý zápas v Žiline, o týždeň neskôr sa hrá v Bilbau.

Španielsky Superpohár - 1. zápas:

Athletic Bilbao - FC Barcelona 4:0 (1:0)

Góly: 13. San Jose, 53., 62. a 68. Aduriz (tretí z 11 m). Rozhodoval: Gonzalez, ŽK: Eraso, Etxebarria, Etxeita, Susaeta, Gurpegi, San Jose - Pedro, Alves, Mascherano, Iniesta.

zostavy a striedania:

Athletic: Iraizoz - de Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga - Etxebarria, San Jose - Susaeta (85. Boveda), Eraso (77. Gurpegi), Merino Zuloaga (66. Lekeu Martinez) - Aduriz

Barcelona: Ter Stegen - Alves, Bartra, Vermaelen, Adriano - Roberto (60. Rakitič), Mascherano, Rafinha (52. Iniesta) - Messi, Suarez, Pedro (72. Ramizez)

Čerstvý víťaz európskeho Superpohára z Barcelony síce začal aktívnejšie, na lopte dominoval a kombinoval ucelenejšie, no opäť doplatil na trhliny v zadných radoch. Nepodržal ho ani brankár Ter Stegen, ktorého chybnú rozohrávku v 11. minúte Aduriz ešte nepotrestal, ale o dve minúty sa už Baskovia dostali do vedenia.

Brankár "Barcy" vybehol vysoko pred šestnástku, zahral loptu hlavou smerom do ihriska, no tá spadla priamo na kopačku San Joseho, ktorého ďalekonosný pokus z polovice ihriska skončil prekvapivo v sieti - 1:0. Hostí gól výrazne pribrzdil. Ich ofenzívnym akciám chýbal gólový akcent hlavne pre výbornú defenzívnu hru Bilbaa.

V 27. minúte sa síce Suarez dostal pred Iraizoza a krátkou kľučkou doľava ho odstavil z hry, no následný center pred odkrytú bránu našiel len domácich obrancov. Až v závere prvého polčasu si loptu na priamy kop postavil Messi, jeho perfektnú ľavačku však vystihol elegantným zákrokom Iraizoz.

Po zmene strán mala "Barca" dve skvelé možnosti na vsietenie gólu. Najskôr Pedro trafil do brvna a následne nepremenil tutovku ani Messi. V 53. minúte prišiel zákonitý trest, keď Oscarov center zľava poslal hlavou do siete Aduriz. Ten istý hráč potrestal obrovské zmätky v defenzíve hostí aj o desať minút neskôr a v 68. ich zaklincoval aj svojím tretím gólom z penalty. Katalánci sa síce do konca stretnutia snažili o skresanie obrovského manka, no bránu Bilbaa nedobyli ani raz.

hlas po zápase /zdroj: Reuters/:

Luis Enrique, tréner Barcelony: "Takýto výsledok môže zvrátiť jedine Barca. Stále máme na to, aby sme to celé vyhrali. Nie je arogantné si myslieť, že môžeme ísť až na vrchol. Dnes to nebol náš optimálny výkon, ale pri troške šťastia máme stále šancu vyhrať. Urobil som nejaké zmeny, aj preto beriem prehru na seba."

 

 

01 - Modified: 2007-08-21 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Transpetrol zatiaľ bez zmeny
01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 18:32