TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Slovenské tímy v európskych súťažiach: Slovan, DAC, Žilina a Trnava spoznali možných súperov

19.07.2021, 15:04
Autor:
TASRTASR
Slovan sa určite stretne s tímom z Gibraltáru alebo z Rumunska.

Futbalisti Slovana Bratislava sa v prípade postupu do 3. predkola Ligy majstrov 2021/2022 cez švajčiarsky Young Boys Bern stretnú s úspešným z dvojice Lincoln Red Imps z Gibraltáru a CFR Kluž z Rumunska. Rozhodol o tom pondelňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Ak by Slovan nepostúpil, tak predstaví v 3. predkole Európskej ligy. Jeho súperom bude zdolaný tím z dvojice Lincoln Red Imps a CFR Kluž.

Úvodné stretnutia 3. predkola Ligy majstrov sú na programe 3. alebo 4. augusta, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr. "Belasí" v 1. predkole vyradili írsky Shamrock Rovers, nad ktorým najprv doma zvíťazili 2:0, v odvete im stačila aj prehra 1:2. So švajčiarskym majstrom sa najskôr stretnú doma v stredu 21. júla, odvetu absolvujú o týždeň 28. júla v Berne.

V pondelok mal pri žrebe LM dvojnásobné zastúpenia aj český futbal, majstrovská Slavia so Slovákmi Jakubom Hromadom a Ivanom Schranzom bude o postup do play off bojovať s postupujúcim z dvojice Ferencváros Budapešť (Róbert Mak) - Žalgiris Vilnius (Jakub Sylvestr). Ak v ligovej vetve Sparta Praha s Dávidom Hanckom, Lukášom Štetinom a Dominikom Holecom prejde cez druhé predkolo cez Rapid Viedeň, v treťom sa jej do cesty postaví AS Monaco. Belgický Genk so slovenským reprezentačným stredopoliarom Patrikom Hrošovským bude o play off bojovať s ukrajinským Šachtarom Doneck.

Futbalisti DAC Dunajská Streda sa v prípade postupu cez Partizan Belehrad stretnú v 3. predkole Európskej konferenčnej ligy 2021/2022 s úspešným z dvojzápasu 2. predkola medzi FK Soči z Ruska a azerbajdžanským FK Kešla.

Možných súperov v tejto fáze spoznali aj ďalší dvaja slovenskí zástupcovia. Ak Žilina prejde cez Apollon Limassol, o play off si zahrá proti lepšiemu z dua Hajduk Split (Chor.) - Tobol Kostonaj (Kaz.), Trnava v prípade postupu cez OSK Sepsi bude čeliť postupujúcemu z dvojice Sutjeska (ČH) - Maccabi Tel-Aviv (Izr.).

Rozhodol o tom pondelňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.
Dunajská Streda bola nasadená v 1. skupine a mohla dostať aj postupujúceho z dvojíc KuPS Kuopio/Vorskla Poltava, Petrocub-Hincesti/Sivasspor a Ararat Jerevan/Slask Vroclav.

Žilina figurovala v 5. skupine medzi nasadenými a mohla dostať Rubin Kazaň, resp. úspešných z dvojíc Čukarički/Sumgait s Lokomotiv Plovdiv/1. FC Slovácko. Trnava bola v 6. skupine medzi nenasadenými a mohla čeliť aj LASK Linz, resp. postupujúcemu z dvojíc CSKA Sofia/Liepaja a Karabach/Ašdod.

žreb 3. predkola Ligy majstrov 2021/2022

majstrovská vetva
Dinamo Záhreb/Omonoia Nikózia - Legia Varšava/Flora Tallinn
Lincoln Red Imps/CFR Kluž - SLOVAN BRATISLAVA/ Young Boys Bern
Olympiakos Pireus/Neftči Baku - NŠ Mura/Ludogorec Razgrad
Kajrat Almaty/CZ Belehrad - Alaškert FC/Šeriff Tiraspoľ
Malmö FF/HJK Helsinki - Glasgow Rangers
Ferencváros Budapešť/Žalgiris Vilnius - Slavia Praha

ligová vetva
PSV Eindhoven/Galatasaray Istanbul - Celtic Glasgow/FC Midtjylland
Spartak Moskva - Benfica Lisabon
KRC Genk - Šachtar Doneck
AS Monaco - Rapid Viedeň/Sparta Praha

žreb 3. predkola Európskej ligy 2021/2022

majstrovská vetva
zdolaný Dinamo Záhreb/Omonoia Nikózia - zdolaný Legia Varšava/Flora Tallinn
zdolaný NŠ Mura/Ludogorec Razgrad - zdolaný Ferencváros Budapešť/Žalgiris Vilnius
zdolaný Kajrat Almaty/CZ Belehrad - zdolaný Alaškert FC/Šeriff Tiraspoľ
zdolaný Lincoln Red Imps/CFR Kluž - zdolaný SLOVAN BRATISLAVA/Young Boys Bern
zdolaný Olympiakos Pireus/Neftči Baku - zdolaný Malmö FF/HJK Helsinki

ligová vetva
FK Jablonec - zdolaný Celtic Glasgow/FC Midtjylland
zdolaný Rapid Viedeň/Sparta Praha - Anorthosis Famagusta
zdolaný PSV Eindhoven/Galatasaray Istanbul - St. Johnstone

žreb 3. predkola Európskej konferenčnej ligy 2021/2022:

hlavná vetva
FK Soči/FK Kešla - Partizan Belehrad/DAC DUNAJSKÁ STREDA
Hajduk Split/Tobol Kostanaj - Apollon Limassol/MŠK ŽILINA
SPARTAK TRNAVA/OSK Sepsi - Sutjeska Nikšič/Maccabi Tel-Aviv

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-14 10:54:20 - Feat.: - Title: Slovan má ďalší titul, belasí sa však musia už pozerať za horizont. Tieto aspekty treba zlepšiť či doriešiť 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-11 13:26:32 - Feat.: - Title: V rodnej krajine nikdy netrénoval, u nás je už etablovaným menom. Antošíkov klub má nového šéfa lavičky 05 - Modified: 2024-04-09 13:49:38 - Feat.: - Title: Islamský štát hrozí útokmi na štvrťfinále Ligy majstrov. Paríž, Londýn a Madrid posilnili bezpečnosť
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 10:35