StoryEditor

Európa tlačí na Slovákov. Kvôli kauze vo futbale

27.09.2013, 00:01
Škandál so stávkami na Slovensku. Európska futbalová únia by chcela uzavrieť kauzu.

Šéfovia európskeho futbalu sa zaujímajú o kauzu na Slovensku. Podľa zistení HN je Európska futbalová únia na čele s Michelom Platinim v neustálom kontakte s predstaviteľmi nášho futbalu. Dôvod je jasný: chcú čo najskôr vyriešiť kauzu súvisiacu s ovplyvňovaním zápasov, ktorá sa prevalila pred dvomi týždňami. Štyria hráči z Dunajskej Stredy ovplyvňovali zápasy svojho tímu v tejto sezóne. 

 

Šéfovia európskeho futbalu sa totiž obávajú, či táto kauza nemá dosah aj na ďalšie krajiny. „Som v neustálom kontakte s predstaviteľmi Európskej futbalovej únie. Odkedy kauza vypukla, tak odpovedám na množstvo otázok. Ich hlavným cieľom je totiž zistiť, či tento prípad nebol prepojený aj s inými krajinami,“ povedal pre HN projektový manažér nášho futbalového zväzu pre integritu Peter Dedík. 

Prišiel iba jeden. Hodúr
Aj kvôli tlaku zo strany šéfov európskeho futbalu už disciplinárna komisia našej futbalovej vlády začala konať. Včera si totiž prvýkrát pozvala na  vypočúvanie štyroch hráčov Dunajskej Stredy a troch bývalých futbalistov. Problém však bol v tom, že prišiel iba jeden. Bývalý slovenský reprezentant Ivan Hodúr (na snímke). Ten od vypuknutia najväčšej stávkarskej aféry v slovenskom futbale ako jediný spolupracoval. A ako prvý sa aj priznal. Podľa hovorcu futbalového zväzu Juraja Čurného mu to môže pomôcť pri určovaní trestu. 

Ostatní obvinení budú mať druhú šancu dostaviť sa na vypočutie. „U Hodúra budeme brať do úvahy poľahčujúce okolnosti. Pri disciplinárnom opatrení to môže zohrať veľmi dôležitú úlohu,“ skonštatoval pre HN Čurný. Hodúr musel odpovedať na konkrétne udalosti zo stávkarskej kauzy. „Pýtali sa ma aj na konkrétne zápasy, ako to prebiehalo.  

Uvidíme, ako to dopadne. Ortieľ ešte len padne. Neviem, ja sa zatiaľ nechcem k tomu vyjadrovať. Je to všetko rozbehnuté, prebieha vyšetrovanie, takže uvidíme, ako to dopadne,“ vyhlásil bývalý slovenský reprezentant po odchode z Disciplinárnej komisie. On aj spoločne s ostatnými obvinenými majú zastavenú činnosť. Až do definitívneho verdiktu. 

Najtvrdšie tresty
Vedenie slovenského futbalu stále žiada pre podozrivých najtvrdšie tresty. „Nemôžeme to predsa nechať len tak. Toto je vážny problém a veľká kauza, ktorá sa dotýka celého futbalu. Preto žiadame najtvrdšie možné tresty,“ dodal hovorca našej futbalovej vlády. Vyšetrovanie polície stále ešte prebieha, a preto nie je jasné, či v stávkarských škandáloch boli zapletené aj ďalšie mená. 

Táto megakauza vypukla v Česku, keď polícia zatkla viacerých hráčov a urobila im domové prehliadky. Polícia v Česku poskytne v najbližších dňoch mená podozrivých u našich západných susedov. Podľa zistení HN by v stávkarskom škandále v Česku nemali byť zapletení ďalší Slováci a ide najmä o hráčov z nižších súťaží.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 14:23