StoryEditor

Vytvoril v tíme pohodu. Podľa Nagya by mal Vůjtek ostať trénerom

20.05.2014, 22:27
Autor:
tasr, stltasr, stl

Vlani desať bodov stačilo zverencom trénera Vladimíra Vůjteka k postupu do štvrťfinále hokejových MS, tento rok im rovnaká bodová zbierka vyniesla iba 5. miesto v základnej skupine. Šampionát v Minsku ukončili utorkovým víťazstvom 4:3 nad Dánskom, ktoré bolo už iba slovenskou labuťou piesňou v bieloruskej metropole.

"Napriek tomu, že sme stratili šancu na postup už v pondelok, sme sa na zápas dobre skoncentrovali," hodnotil stretnutie s Dánskom Marek Viedenský. "Škoda vylúčení, ktoré nás stáli veľa síl. Viaceré fauly boli zbytočné a v úvode nás pribrzdili. Potom sme sa postupne rozbehli. Síce sme urobili pár chýb, ale výborný Ján Laco nás zachránil," uviedol 23-ročný center, ktorý v dueli zaznamenal gól a asistenciu. Okrem toho nastrelil aj žŕdku a mal ďalšie dve sľubné strelecké príležitosti. "Z osobného hľadiska som spokojný, no spokojnosť by bola oveľa väčšia, keby sme postúpili. Stále nás mrzí nešťastná prehra s Francúzmi," doplnil.

Mladý tím doplatil v Minsku najmä na straty bodov v úvodných troch zápasoch na turnaji. Duely s Českom (2:3 pp), Kanadou (1:4) i Francúzskom (3:5) mali nádejne rozbehnuté, no nezvládli záverečné tretiny. "Chceli sme ísť do štvrťfinále, ale bohužiaľ sa nám to nepodarilo. My sme si to prehrali sami v zápase s Francúzskom. Viedli sme 3:1, ale vlastnými chybami a vylúčeniami sme si pokazili celý šampionát," myslí si Michel Miklík. Tridsaťjedenročný krídelník sa stal s 11 bodmi (4+7) najproduktívnejším hráčom slovenského tímu na MS. "Mali sme spoločný cieľ, ktorý sa nám dosiahnuť nepodarilo. Svoje body by som určite vymenil za postup do štvrťfinále."

Pre viacerých mladíkov bol šampionát dobrou školou. Síce primárny cieľ nesplnili, no získali neoceniteľné skúsenosti, ktoré neskôr zúročia. "Mali sme v tíme viacerých chlapcov, ktorí sa predstavili premiérovo na šampionáte, bol to pre nich veľký test. Na turnaji sme nehrali zle, v prvom zápase proti Čechom sme kľudne mohli získať tri body, ale nepostrážili sme si záver. Vlastne nám nevyšiel iba zápas s Francúzmi, ináč sme hrali solídne. Sami sme si to pokašľali. Mrzí nás to," povedal Ladislav Nagy.

Podľa skúseného útočníka sa pod výkony mužstva na MS neblaho podpísala viróza, ktorá naplno prepukla pred zápasom so Švédskom. "Vírus zasiahol polovicu šatne. Ani ja som sa necítil dobre. Mrzia nás i časté vylúčenia, najmä v dueloch s Francúzmi a aj dnes s Dánmi. Na takomto veľkom medzinárodnom fóre presilovky rozhodujú, takže treba hrať stále 5 na 5," tvrdí Nagy.

Duel s Dánskom bol možno rozlúčkovým pre trénera slovenskej reprezentácie Vladimíra Vůjteka. Českému koučovi sa zmluva so zväzom končí 30. júna a zatiaľ nie je isté, či zotrvá pri kormidle národného tímu. Definitíva padne v najbližších dňoch po šampionáte. "Je to dobrý človek a super tréner. Bolo by dobré, keby zostal pri národnom tíme. Dokázal vytvoriť v šatni pohodu. Je to však na rozhodnutí vedenia zväzu," dodal Nagy pre TASR.

01 - Modified: 2006-05-24 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Vychovávať aj pre potreby firiem
01 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 02 - Modified: 2023-10-22 09:13:08 - Feat.: - Title: Slováci dúfajú pred MS v historickú medailu. Bez vysokých ambícií tam ani nemusíme cestovať, burcuje kapitán 03 - Modified: 2023-09-08 21:28:06 - Feat.: - Title: Snaživý výkon, frustrovaný Ronaldo i náznaky moderny od Calzonovho výberu. Čo ukázal duel proti Portugalsku? 04 - Modified: 2023-07-27 13:22:11 - Feat.: - Title: Martikán ako cudzinec? Mojou hlavnou motiváciou je, že chcem ešte jazdiť, tvrdí olympijský šampión 05 - Modified: 2023-06-23 12:50:06 - Feat.: - Title: Šéftréner SAZ Radoslav Dubovský hodnotí vystúpenie slovenskej výpravy v II. divízii ME družstiev v Chorzówe v rámci Európskych hier
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 19:33