StoryEditor

Pozrite si NAJ slovenského tímu na svetovom šampionáte

17.05.2013, 00:00
Autor:
vtrvtr
Pripravili sme pre vás prehľad toho NAJ slovenského tímu na svetovom šampionáte.

NAJlepší hráč
Tomáš Záborský
Bol naším najlepším strelcom, keď na šampionáte strelil štyri góly. Pritom v prípravných dueloch bol nevýrazný. Na svetový šampionát si však priniesol formu z Kontinentálnej hokejovej ligy v drese Omska. Nebál sa zobrať zodpovednosť na seba, aj keď mu nie všetko vyšlo. Potvrdil však, že môže byť lídrom Slovenska na majstrovstvách sveta aj v ďalších rokoch.

NAJväčšie sklamanie
Jozef Stümpel
Tréner Vladimír Vůjtek mal problémy s centrami , tak stavil aj na veterána. Do tímu sa dostal majster sveta Jozef Stümpel. Ten pre slovenský hokej urobil veľmi veľa, ale teraz mu to v 40. rokoch nevyšlo. To, že počas sezóny bol extraligovej Nitre lídrom, už jednoducho na reprezentáciu nestačí. A preto napokon skončil Stümpel na tribúne.

NAJväčšie prekvapenie
Marko Daňo
Bol najväčším prekvapením už v nominácii trénera pre šampionát. A v osemnástich rokoch bol oživením našej hry aj na turnaji. Nahradil veterána Jozefa Stümpela a jeho mladícku dravosť bolo vidieť pri každom jednom striedaní. Pri debute medzi dospelou elitou zaznamenal gól a prihrávku, nezľakol sa slávnejších súperov a výkonmi si vylepšil kredit pred letným draftom do NHL.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 02:15