StoryEditor

Slovan ďalej valcuje: Šieste víťazstvo v rade a len jeden inkasovaný gól

29.11.2015, 14:05
Autor:
TASRTASR

Hokejisti Slovana Bratislava natiahli svoju víťaznú sériu v KHL už na šesť zápasov. V nedeľu triumfovali na ľade Jugry Chanty-Mansijsk 3:1, keď rozhodli dvoma gólmi v záverečnej tretine.

Rozhodujúci gól zaznamenal v 50. minúte Dávid Skokan, zisk troch bodov spečatil pri súperovej hre bez brankára Michel Miklík. Michael Garnett v bránke hostí opäť potvrdil skvelú fazónu, prezentoval sa 26 úspešnými zákrokmi, Do zostavy "belasých" sa vrátil obranca Michal Sersen, ktorý sa zaradil do prvej formácie k Ľubomírovi Višňovskému.

Hráči Slovana sa hneď po zápase presunuli do Jekaterinburgu, kde ich v utorok o 15.00 h SEČ čaká súboj s domácim Avtomobilistom. Vo štvrtok potom nastúpia v Astane a v sobotu v Omsku.

KHL - základná časť

Jugra Chanty-Mansijsk - Slovan Bratislava 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Góly: 40. Panov (Lapenkov) - 28. Nagy (Višňovský, Jeglič), 50. Skokan (Lušňák), 59. Miklík (Kašpar). Rozhodovali: Dejev, Safjullov – Golovljov, Šišlo vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše Ivanov 10+DKZ za nešportové správanie, presilovky 0:1, oslabenia: 0:0, 3000 divákov

Jugra Chanty-Mansijsk: Gelašvili – Kalašnikov, Želdakov, Antonov, Mamkin, Vasilčenko, Pogoryšnyj, Ugolnikov, Chvostov – Panov, Sitnikov, Bortnikov – Varfolomejev, Ivanov, Lapenkov – Buljanskij, Taratuchin, Medvedev – Ševčenko, Ankudinov, Beljajev

Slovan Bratislava: Garnett – Višňovský, Sersen, Barker, Švarný, Valach, Mihálik, Kozák - Jeglič, Tičar, Nagy – Paré, Surový, Bartovič – Miklík, Viedenský, Kašpar – Skokan, Lušňák, Skalický


Úvod zápasu patril jednoznačne Slovanu, ktorého elitná formácia sa okamžite usadila v útočnom pásme a viac ako minútu "zatápala" domácim. Brankár Gelašvili musel likvidovať dorážku Jegliča, ktorý si v 7. minúte vypýtal aj prvú presilovku pre bratislavský tím. V nej mal na hokejke úvodný gól Paré, no jeho pohotovú strelu gólman s námahou vytesnil. Už po vypršaní trestu sa sám pred Gelašvilim ocitol Viedenský, nemal už však dostatok času na zakončenie. Jugra sa dostala k slovu až v závere prvej časti, keď hrala dvakrát presilovku pri vylúčeniach Sersena a Skokana, skóre sa ale do prestávky nezmenilo.

Šťastie prialo Jugre na začiatku druhej časti - obranca Barker sa ideálne uvoľnil do streleckej pozície, trafil ale iba pravú žrď konštrukcie domácej bránky. "Belasí" sa dočkali až na začiatku 28. minúty v presilovej hre, keď Nagy dostal od Višňovského puk na svoju obľúbenú parketu na pravom kruhu a presnou strelou nedal Gelašvilimu šancu - 0:1. Vzápätí mohol na druhej strane kontrovať Lapenkov, no v vychytal ho Garnett. V polovici zápasu opäť nebezpečne vystrelil aktívny Nagy a o chvíľu neskôr vo vlastnom oslabení predviedol parádny únik Kašpar. Pri zakončení ho ale domáci faulovali a sily na ľade sa vyrovnali. V závere prostrednej časti nevyužili hostia ďalšie šance na zvýraznenie náskoku a pykali - rozhodcovia si "nevšimli" hraničný zákrok na Bartoviča a z rýchleho protiútoku vyrovnal na 1:1 Pankov.

Štart tretej tretiny poznačila nešťastná situácia v útočnom pásme Slovana, keď korčuľa padajúceho Nagya zasiahla do krku Sitnikova a toho museli okamžite ratovať lekári. Po krátkej pauze bol vo veľkej šanci hosťujúci Paré a v 46. minúte aj Viedenský, Gelašvili však odolával. V polovici tretej periódy ale už nemal nárok, pretože Lušňák so Skokanom perfektne zvládli prečíslenie dvoch na jedného a druhý menovaný poslal strelou do horných poschodí bránky Slovan opäť do vedenia - 1:2. Hostia si potom tesný náskok strážili a triumf spečatili 63 sekúnd pred koncom, keď do prázdnej bránky pridal tretí gól Miklík.

01 - Modified: 2007-11-22 14:58:02 - Feat.: 0 - Title: Poľnohospodári stoja za Jureňom
01 - Modified: 2024-04-19 05:43:13 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 03 - Modified: 2024-04-18 14:47:23 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále vo veľkú výhodu 04 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 05 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 14:18