StoryEditor

Mladý Slovák vládne šampionátu. A bojuje o zmluvu s tímom NHL

02.01.2014, 11:50
Martin Réway je hviezdou juniorských majstrovstiev sveta. A bojuje aj o nováčikovský kontrakt s Montrealom Canadiens, ktorý ho draftoval.

V hľadisku sedia manažéri a skauti klubu najprestížnejšej hokejovej súťaže sveta Montrealu Canadiens. A majú jasný cieľ. Sledujú mladého Slováka, ktorý vládne na juniorskom šampionáte do 20 rokov. Martina Réwaya.

Talentovaný slovenský útočník patrí totiž medzi najväčšie hviezdy prebiehajúceho šampionátu. Po dueloch v základných skupinách vládne kanadskému bodovaniu spolu s Kanaďanom Anthony Manthom. Réway bodoval vo všetkých štyroch zápasoch v základných skupinách. A vedie najproduktívnejší útok na celom turnaji. Jeho spoluhráči z formácie David Gríger a kapitán Milan Kolena sú totiž v bodovaní hneď za ním na treťom a štvrtom mieste.
 


Sledujte online prenos zo štvrťfinále na juniorskom šampionáte: dnes 19:30 hod. SLOVENSKO – ŠVÉDSKO na hnonline.sk



Šanca na nováčikovský kontrakt
Po štyroch zápasoch má osemnásťročný talent slovenského hokeja na svojom konte desať bodov. Za štyri góly a šesť prihrávok. A pýtate sa, prečo práve jeho sledujú skauti z Montrealu? Slávny kanadský klub si ho totiž vybral v minuloročnom drafte zo 114. miesta. „Réway si urobil na tomto šampionáte výborné meno. A rovno pred očami skautov z jeho klubu,“ tvrdí pre HN slovenský manažér mladého útočníka Peter Kadleček. Réway si dokonca svojimi výkonmi pýta nováčikovský kontrakt s Canadiens od budúcej sezóny.

Najproduktívnejší hráči na juniorskom šampionáte po základných skupinách


„Určite sa mu priblížil. Nielenže podáva výborné výkony počas sezóny v juniorskej zámorskej súťaži, ale aj teraz na šampionáte výrazne boduje,“ dodal Kadleček. Mladý Slovák má všetky predpoklady na to, aby sa v nasledujúcich rokoch dostal do zámorskej NHL. „Má výbornú stabilitu na ľade. Navyše má výborné individuálne schopnosti, čo si kluby z NHL vyžadujú,“ vysvetlil Kadleček.

Výborná letná príprava
Réway má výbornú sezónu. V tíme juniorskej ligy QMJHL nazbieral v 25 zápasoch už 41 bodov. „Základom úspechu v tejto sezóne bola výborná príprava. Mal ju v Banskej Bystrici pod vedením trénera Juraja Moravčíka,“ hovorí agent nášho hokejistu. Samotný hokejista však zatiaľ na skautov z Montrealu nemyslí.

Ani na šancu podpísať nováčikovský kontrakt s tímom najlepšej súťaže sveta NHL. „Nechce sa tým zatiaľ znepokojovať a sústredí sa iba na tento turnaj.“ A musí. Dnes totiž povedie ako líder slovenskú dvadsiatku k najdôležitejšiemu zápasu sezóny. Vo štvrťfinále juniorských majstrovstiev sveta proti favorizovaným Švédom.


Martin Réway na juniorskom šampionáte

zápas s Nemeckom: gól a tri asistencie
zápas s USA: dva góly
zápas s Kanadou: gól a dve asistencie
zápas s Českom: asistencia
 

 

01 - Modified: 2005-11-16 07:53:00 - Feat.: 0 - Title: Priemyselná produkcia v Číne sa v októbri medziročne zvýšila o 16,1 %
01 - Modified: 2024-04-19 13:33:49 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-07 04:53:30 - Feat.: - Title: Slafkovský asistoval, na výhru Montrealu to však nestačilo 03 - Modified: 2024-03-08 13:47:14 - Feat.: - Title: Trend sa pomaly otáča, v NHL pribudol ďalší Slovák. Budúcnosť môže byť svetlá, hovorí kouč juniorov 04 - Modified: 2024-03-08 06:16:26 - Feat.: - Title: V NHL nastúpil ďalší Slovák. Vo veku 27 rokov zažil premiéru Patrik Koch 05 - Modified: 2023-12-31 06:45:17 - Feat.: - Title: Slováci v NHL: Nemec bol najvyťaženejší hráč New Jersey, Slavkovský hral opäť v prvom útoku
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 07:11