StoryEditor

Prvé aténske zlato pre Riapoša

22.09.2004, 00:00
Autor:
SITASITA
Včerajšie predpoludňajšie súťaže na XII. paralympijských hrách v Aténach priniesli pre slovenskú výpravu prvú zlatú medailu zásluhou stolného tenistu Jána Riapoša.

Včerajšie predpoludňajšie súťaže na XII. paralympijských hrách v Aténach priniesli pre slovenskú výpravu prvú zlatú medailu zásluhou stolného tenistu Jána Riapoša.
Tridsaťšesťročný šéf Slovenského paralympijského výboru (SPV) a súčasne stolnotenisový reprezentant vo finále v kategórii vozičkárov (TT2) zdolal Juhokórejčana Kim Gong Jonga 3:1 (7, -8, 6, 6). Riapoš štartoval na PH tretí raz v kariére, v premiére v roku 1996 v Atlante sa medzi najlepších nedostal, pred štyrmi rokmi v Sydney skončil štvrtý a teraz siahol prvýkrát na medailu.
Druhú zlatú medailu pre slovenské farby získal v atletike Marek Margoč. Majster sveta z MS 2002 v Lille a trojnásobný majster Európy z roku 2003 v Assene (disk, guľa, oštep) sa stal víťazom vo vrhu guľou v kategórii F40, keď vo finále dosiahol výkon 10,13 m.
Striebornú medailu vybojovali na aténskom velodróme dráhoví cyklisti Vladislav Janovjak (nevidiaci) s pilotom Jurajom Petrovičom. Zverenci skúseného trénera Rudolfa Huščavu prehrali až vo finále v troch jazdách 1:2.
Slovensko získalo včera zásluhou stolných tenistov aj dve bronzové medaily. V súboji o tretie miesto bol úspešný Richard Csejtey, ktorý úplne hladko zdolal Petra Frommelta z Lichtenštajnska 3:0 (4, 3, 10). Cenný kov rovnakej hodnoty získala aj obhajkyňa sydneyského zlata vozíčkarka Alena Kánová. V zápase o bronz zvíťazila nad Francúzkou Valerie Gayovou 3:0 (7, 4, 9). V plaveckom bazéne v disciplíne 100 m voľný spôsob v kategórii S10 bola Viera Mikulášiková časom 1:06,20 piata.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 00:11