Slovenskí hokejisti sa tešia z góluTASR/Andrej Galica
StoryEditor

Rozhodol raketový nástup, Dánov sme zrušili už v prvej tretine

30.04.2016, 19:14
Autor:
TASRTASR

Slovenskí hokejisti zakončili zápasovú časť prípravy na MS v Rusku víťazstvom. V sobotu zdolali Dánov 3:1, keď všetky tri góly strelili už v prvej tretine.

Zverenci trénera Zdena Cígera odohrali v tohtoročnej Euro Hockey Challenge osem zápasov, pripísali si tri víťazstvá a päť prehier. Zápasový program otvorili neúspešnými pokusmi, keď najskôr v dvojzápase podľahli Fínom 2:3 a 1:6, následne doma Rusom 0:6 a 1:2 po nájazdoch. Po výbornom výkone si premiérový triumf 4:1 pripísali vo Francúzsku, no v nasledujúcom dueli naň nenadviazali a tomu istému súperovi podľahli 2:3 pp a sn. Prípravu zakončili dvomi víťazstvami nad Dánmi v pomeroch 4:3 pp a 3:1.

Po dvoch dňoch voľna sa stretnú opäť v utorok a o deň neskôr odletia do dejiska B-skupiny MS v Petrohrade. Na prvý zápas nastúpia v sobotu o 11.15 SELČ proti Maďarsku.  


      Euro Hockey Challenge - 4. kolo:
      Slovensko - Dánsko 3:1 (3:0, 0:1, 0:0) 

 Góly: 1. L. Hudáček (Viedenský), 2. Dravecký (Marcinko, Mikuš), 7. Meszároš (Réway, Daňo) - 31. Green (Christensen). Rozhodovali: Baluška, J. Konc - J. Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 3:3, presilovky a oslabenia: 0:0, 8247 divákov
      zostavy:
      Slovensko: Konrád - Meszároš, Sersen, Marinčin, Sekera, Graňák, Mikuš, Jaroš, Švarný – Bakoš, Réway, Daňo – Jurčo, Viedenský, L. Hudáček – Dravecký, Marcinko, Bartánus – Hrnka, Šťastný, Lušňák
      Dánsko: Dahm - Nicolas Jensen, J. Jensen, Lassen, M. Lauridsen, O. Lauridsen, D. Nielsen, Bödker - Ehlers, Aagaard, Hansen - Storm, Madsen, Niclas Jensen - Bjorkstrand, Green, Christensen - Bau Hansen, Starkov, Poulsen

Slováci ovládli úvodnú tretinu dominantným spôsobom. Presne po minúte hry Viedenský elegantne vysunul Libora Hudáčka, ktorý z ostrého uhla prekonal Dahma - 1:0. Už o sedemnásť sekúnd našiel Marcinko prihrávkou zľava cez celé pásmo Draveckého, a hoci tomu strela nesadla, ponad padajúceho Dahma zapadol puk do siete. Dánov neprebudil ani oddychový čas, na ľade naďalej pôsobili odovzdane a v 7. minúte inkasovali tretíkrát. Réway sa uvoľnil pri mantineli, vytiahol hru na pravý kruh, kde puk naservíroval na strelu z prvej Meszárošovi - 3:0. Konrád na druhej strane veľa práce nemal, no pripísal si dva náročné zákroky po zakončeniach Madsena a Hansena.

Slováci si aj v úvode druhej tretiny na ľade robili, čo chceli. Divákov roztlieskali najmä Réway s Jurčom, ktorí vynikli individuálne a v útočnej tretine sa viackrát postarali o rozruch. Dáni sa s pribúdajúcim časom dostali spod enormného tlaku. Útočne naladených Slovákov vyskúšali aj z defenzívnych činností, pričom v polovici stretnutia im vyšla jednoduchá akcia so strelou od modrej a úspešným tečom Greena. Cígerov tím mohol odpovedať rovnakou kartou, do konca druhej tretiny však dobrú príležitosť nepretavil na gól Švarný a po ňom v závere ani Viedenský.

V úvode tretej tretiny ešte mali domáci zápas pod kontrolou, no s pribúdajúcim časom sa nechali zatlačiť do defenzívy, o čo sa zaslúžili predovšetkým rýchli dánski korčuliari s individuálnymi danosťami. Niclas Jensen sa prepracoval až pred Konráda, no nastrelil len hornú žŕdku a Starkova slovenský brankár vychytal. Hosťujúci odpor mohol zlomiť sedem minút pred koncom Daňo, ale pri realizácii trestného strieľania nezdvihol puk dostatočne vysoko. Dáni do konca stretnutia ešte viackrát ohrozili Konráda, no zníženia sa nedočkali ani počas hry bez brankára.

hlasy po zápase:

Andrej Sekera, kapitán SR: "Každé víťazstvo je pre nás dobré, povzbudí to. Ukázali sme, že vieme hrať hokej, ale opäť sme sa nevyhli niekoľkominútovému výpadku. Musíme na tom popracovať, stále si to vravieť v kabíne, aby sme na to mysleli. Myslím si však, že sme odohrali slušný zápas. Hoci sme dostali gól, ožili sme a duel sme dohrali."

Michal Sersen, obranca SR: "Začali sme veľmi dobre, prvú tretinu sme mali najlepší pohyb, dali sme tri góly. Neskôr sme od toho ustúpili, veľa pukov sme stratili a dovolili súperovi streliť gól. Do konca sme si to postrážili, samozrejme, aj Braňo podal fantastický výkon. Boli tam chyby, ktoré treba odstrániť, ale víťazstvo nám pomohlo. Hokej hrať vieme a máme na čom stavať."

Zdeno Cíger, tréner SR: "Začiatok bol z našej strany veľmi dobrý, bola tam rýchlosť, nasadenie, efektivita, boli sme aktívnejší. V druhej tretine sme trochu stagnovali, aj súper začal byť aktívnejší, tlačil na nás. Nám začala viaznuť efektivita, začali sme vymýšľať, nerozohrávali sme puky jednoducho. Potom sme sa naštartovali, povedali si v šatni nejaké slová, hrali sme tvrdo. Potom bolo opäť vidieť nasadenie, jednoduchosť a bojovali sme o výsledok až do konca."

Branislav Konrád, brankár SR: "Nebol to jednoduchý zápas. V prvej tretine som si prakticky nesiahol na puk, v druhej to tiež nebolo o nič lepšie, v tretej sa to trochu rozbehlo a už som sa cítil lepšie. Kto bude brankárskou jednotkou na šampionáte, to sa ešte uvidí, do prvého zápasu je ešte týždeň."

Tomáš Jurčo, útočník SR: "Hralo sa mi dobre, aj keď ešte som cítil únavu. Začiatok bol z našej strany dobrý, potom sme mali niekoľko minút, keď sme herne poľavili, to by sa nemalo stávať. So spoluhráčm z útoku sa mi hralo dobre, verím, že sa to ešte bude zlepšovať."

Andrej Meszároš, obranca SR a autor tretieho gólu SR: "Úvod bol výborný, rovnako ako celá prvá tretina. Potom sme z nejakého neznámeho dôvodu poľavili. V závere sme už hrali zodpovedne, aj keď Dáni mali nejaké šance, však sú aj oni dobrí hokejisti. Konečne sme ten zápas dotiahli do víťazného konca."

01 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 02 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 03 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 04 - Modified: 2024-04-10 09:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Neuveriteľný Slafkovský sa odtrhol z reťaze. Strelil svoj prvý hetrik v NHL a naďalej prepisuje tímové rekordy 05 - Modified: 2024-04-10 05:33:11 - Feat.: - Title: VIDEO: Slafkovský strelil prvý hetrik v NHL, jeho tím suverénne triumfoval. Černák si pripísal asistenciu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 02:52