Slovenský futbalista Michal ĎurišTASR/M. Baumann
StoryEditor

Slováci oslavujú český titul. Na EURO ešte nemyslím, tvrdí líder Plzne

01.05.2016, 08:43
Autor:
tasrtasr

Ohňostroj, lietadlá nad štadiónom, šampanské, víťazné cigary a plány na dlhé oslavy. Futbalisti Viktorie Plzeň obhájili v českej lige majstrovský titul a slovenský útočník Michal Ďuriš avizoval: "Teraz si to užijeme." V sobotu s nimi v Štruncových sadoch oslavovalo obhajobu vyše 11.500 divákov na beznádejne vypredanom štadióne.

Plzeň vyhrala doma v 27. kole nad Baníkom Ostrava 2:0 aj vďaka gólu slovenského reprezentačného stredopoliara Patrika Hrošovského z penalty a zaknihovala historicky štvrtý titul.

Domácim stačil aj bod, do konca ligy zostávajú tri kolá a druhá Sparta so zápasom k dobru stráca na Viktorku nedostihnuteľných 14 bodov. Z titulu a účasti v Lige majstrov 2016/2017 sa teší aj brankár Matúš Kozáčik.

Oblečený v majstrovskom tričku mal Ďuriš na tvári úsmev od ucha k uchu: "Titul nevyhrávate každý rok. Aj keď niektorí áno. Oslavám nechávam voľný priebeh a budú dlhé. Určite si ich užijeme," citoval momentálne s 15 gólmi najlepšieho strelca Synot ligy portál idnes.cz.

"Tréning máme až v utorok? Ani neviem, ešte som sa na to nepýtal. Dúfam len, že sa dovtedy dáme všetci dokopy a zídeme sa v plnom počte," s úsmevom povedal slovenský reprezentant.

Zverenci trénera Karela Krejčího vyhrali šestnásty ligový zápas za sebou a prekonali rekord, ktorý držali doteraz so Spartou. Podľa Ďuriša o titule rozhodla práve táto séria.

"Vyhrať toľko zápasov za sebou, to sa nevidí každý deň. Dvakrát sme zdolali aj Spartu, a preto si titul naozaj zaslúžime. Ak by sme sériu natiahli, bolo by to pekné. Čakajú nás ale tri ťažké zápasy, chcem ich zvládnuť a dokázať, že titul nemáme náhodou," povedal útočník, ktorý mal ešte nedávno zranený členok, no už je v poriadku: "Prvá prognóza bola, že je zlomený. Bol som rád, keď sa to vylúčilo. Dlho som rehabilitoval, chcel som stihnúť zápas na Sparte (3:0-pozn.). Síce sa necítim ešte ideálne, ale pre takéto zápasy sa hrá futbal. Účasť na EURO ešte neriešim, hoci ME sú dôležité. Teraz som tu a chcem si užiť titul."

Tréner Krejčí tiež žiaril šťastím: "Som šťastný, dojatý a pyšný na to, akým spôsobom sme ligou prešli. Dostali sme cez hubu v Brne a zlomový moment bol v nasledujúcom zápase so Spartou, ktorú sme zdolali aj v desiatich. To chlapcov nakoplo a urobil šnúru do konca jesene. Každý titul je príjemný, ja mám s jedným dorasteneckým už štyri. Ale tento je určite najcennejší, pretože je prvý na poste hlavného trénera," citoval Krejčího klubový web "Viktorky".

Majstrovský pohár si hráči Plzne preberú po poslednom domácom, resp. ich predposlednom ligovom zápase s Jabloncom. Prehra Baníku znamenala, že tradičný moravský klub vypadol do druhej ligy po 50 rokoch, naposledy sa mu to stalo v roku 1966.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 12:24