Slováci na MS skončiliTASR/Martin Baumann
StoryEditor

Ohlasy zahraničných médií: Slovenský zmar či slávne časy so Šatanom a Bondrom sú dávno preč

17.05.2016, 15:35
Autor:
chocho
Prečítajte si ohlasy zahraničných médií po tom, čo naši hokejisti nepostúpili zo skupiny na svetovom šampionáte.

Slovenskí hokejisti dnes na svetovom šampionáte v Rusku konečne vyhrali. Ameriku porazili 3:2 po predĺžení. Na postup zo skupiny však naša reprezentácia potrebovala víťazstvo v riadnom hracom čase, preto to bol pre Slovákov posledný zápas. Pozrite si, ako na naše víťazstvo a koniec na turnaji reagovali zahraničné médiá.

usahockey.com (Spojené štáty) - USA padli so Slovenskom

Američania aj napriek prehre so Slovákmi dokázali získať kritický bod a postúpiť do štvrťfinále svetového šampionátu 2016 v Rusku.

espn.go.com (Spojené štáty) - USA dosiahli štvrťfinále na svetovom šampionáte aj napriek prehre so Slovenskom

Spojené štáty postúpili do štvrťfinále hokejových majstrovstiev sveta v utorok napriek prehre 3-2 po predĺžení so Slovenskom. Marko Daňo strelil víťazný gól Slovákov, oba tímy skončili skupinu s bilanciou 3 víťazstvá a 4 prehry.

IIHF - USA do štvrťfinále, Slováci vyhrali posledný zápas v predĺžení, ale v štvrťfinále budú chýbať

Rozhodujúci gól Marka Daňa v predĺžení bol pre Slovákov bezvýznamný. Ich poslednou medailou bolo striebro z roku 2012. Slávne časy zo začiatku tisícročia s Miroslavom Šatanom a Petrom Bondrom sú už dávno preč.

iDNES.cz (Česko) - Slovenský zmar. Výhra v predĺžení nestačila, do štvrťfinále mieria USA

Na majstrovstvách síce nepredvádzali oslnivé výkony, napriek tomu držali šancu na štvrťfinále až do posledného zápasu. Slovenskí hokejisti potrebovali na postup získať tri body v dueli s USA. Výhra síce prišla, ale výsledok 3:2 sa zrodil až v predĺžení.

Lidovky.cz (Česko) - Slováci porazili Američanov až v predĺžení, do štvrťfinále preto nepostúpia

Slovenskí hokejisti aj napriek výhre 3:2 v predĺžení nad USA končia na MS tretíkrát v rade po základnej skupine. Nevybojovali totiž potrebné tri body na postupu zo skupiny B.

isport.blesk.cz (Česko) - Slovensko - USA 3:2 v predĺžení. Dva body boli málo, víťazi na MS končia

Hokejisti Slovenska nevybojovali potrebné tri body vo svojom záverečnom vystúpení v základnej B-skupine na majstrovstvách sveta s USA a turnaj pre nich napriek výhre 3:2 v predĺžení končí. Slováci viedli, potom dokázali vyrovnať na 2:2, ale Daňov rozhodujúci zásah prišiel po 59 sekundách predĺženia.

01 - Modified: 2024-04-24 20:53:48 - Feat.: - Title: Europoslanca Kraha z AfD vyšetrujú pre možné úplatky z Ruska a Číny 02 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 03 - Modified: 2024-04-24 18:45:25 - Feat.: - Title: Rast priemyselnej produkcie v Rusku sa v marci spomalil. Výnimkou je tažobný priemysel 04 - Modified: 2024-04-24 18:39:26 - Feat.: - Title: Analytik Bednár: Slováci sa vyzbierali na vagóny munície. Nemáme precedens, že Rusko je ochotné jednať o mieri 05 - Modified: 2024-04-24 17:01:54 - Feat.: - Title: Putinovi nedochádzajú peniaze na financovanie vojny na Ukrajine. Dôležité je, čo príde po nej, vraví inštitút
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 00:52