StoryEditor

Bale si bude pýtať autogram odo mňa, povedal Kozák britským novinárom

05.06.2016, 10:44
Autor:
TASRTASRhašhaš

Kvalitná a dôležitá generálka, skvelá kulisa, dominancia domácich, no chýbala tomu "čerešnička" v podobe víťazného gólu. Slovenskí futbalisti v Trnave v poslednom prípravnom zápase pred "ostrým" EURO vo Francúzsku remizovali v sobotu so Severným Írskom bez gólov.

Ako povedal na pozápasovej tlačovej konferencii tréner nováčika šampionátu Ján Kozák, jeho zverenci mali stretnutie pod úplnou kontrolou a dominovali na lopte. Mali aj gólové šance pri nájazde Róberta Maka a mimoriadne agilného Vladimíra Weissa ml., ale gól sa nezrodil. "Skvelí diváci by si gól zaslúžili, ale aj my," povedal Kozák a dodal: "Máme ešte týždeň. Odohrali sme v krátkej časovej dobe tri prípravné zápasy, mužstvo a hráči sú pripravení dobre. Treba ešte vyladiť detaily."

Výber kouča Michaela O'Neilla bol typologicky vhodnou prípravou na Wales, ktorý bude súperom SR v prvom zápase na finálovom turnaji: "Kvôli tomu sme hrali tento zápas, Wales je takisto ostrovný súper. Hrá disciplinovane, oduševnene a zodpovedne a má aj väčšie individuality ako má Severné Írsko. Dobre, že sme takýto zápas hrali," uviedol Kozák, ktorého aj porovnanie tohto zápasu s tým predposledným v Augsburgu, kde jeho tím pokoril úradujúcich majstrov sveta Nemcov 3:1, napĺňa nádejou: "To boli samozrejme dva odlišné zápasy. V Nemecku sme hrali v inej pozícii, tu sme museli celý čas dobýjať bránu súpera, ale byť aj opatrní v defenzíve. Vo futbale sa na to nedá zabudnúť. Hráči naznačili, že sú dominantní na lopte a vedia hrať a verím, že to ukážeme aj na majstrovstvách Európy."

Na otázku severoírskeho novinára, aký plán majú Slováci na zastavenie hviezdneho waleského krídelníka Garetha Balea z Realu Madrid Kozák odpovedal s úsmevom: "Wales nie je len o Baleovi. Aj keď je pravda, že je top fyzicky pripravený a je to teraz momentálne jeden z najlepších svetových hráčov. Tešíme sa na súboje, ja mu osobne fandím, som fanúšik Realu Madrid, ale verím, že ho eliminujeme a budeme úspešní."

Kozák si na tlačovej konferencii aj zažartoval, píšu aktuality.sk. Britský novinár sa ho opýtal, či bude od Balea chcieť získať autogram. "On si bude pýtať podpis odo mňa," odpovedal mu po slovensky náš tréner. 

Tréner hostí O'Neill mal po zápase trošku vrásky na čele, keďže sa mu zranili Craig Cathcart a Kyle Lafferty. Jubilejný stý štart si tak zapísal bývalý kapitán Aaron Hughes, ktorý striedal Cathcarta už v 30. minúte. Na otázku či ho nezaskočila tvrdá hra domácich, odvetil: "Slovensko má veľmi technický tím. Ale zápas to bol fyzicky tvrdý, domácich k tomu možno viedli aj diváci, ktorí ich skvele hnali vpred. Nemyslím si, že by to bol úmysel hráčov. Ale bol to výborný test, lebo veľmi podobne budú hrať na ME aj Poliaci a Ukrajinci. Je pravda, že Slováci nemajú útočníka ako je Lewandowski, ale majú vlastné zbrane v strede poľa v podobe výborných stredopoliarov Hamšíka a Kucku."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 08:35