StoryEditor

Odkaz hviezdnemu Baleovi: Hrať proti Škrtelovi a Ďuricovi je ako za trest

09.06.2016, 13:38
Autor:
TASRTASR

Útočník slovenskej futbalovej reprezentácie Stanislav Šesták ani trochu nezávidí Garethovi Baleovi, že v sobotňajšom súboji EURO 2016 bude čeliť ostrej defenzíve v podaní Martina Škrtela a Jána Ďuricu.

Etablované stopérske duo tímu Jána Kozáka by malo s hviezdnym krídelníkom najviac prichádzať do kontaktu, pričom vďaka robustným postavám by mohlo mať fyzicky navrch.

Podľa Šestáka je v silách Škrtela s Ďuricom, aby Baleovi strpčili pobyt na ihrisku, resp. eliminovali jeho ofenzívne manévre.

"Nemyslím si, že by sa mal zosypať, pretože odohral už veľa zápasov pod tlakom. Je na to zvyknutý a určite sa bude chcieť ukázať v čo najlepšom svetle. Chalanom som však povedal, že hrať proti Škrtelovi a Ďuricovi je ako za trest, lebo oni rozdávajú údery jedna radosť. Verím, že aj Baleovi znepríjemnia život na ihrisku a nebude to pre neho ľahký zápas," varoval Šesták oporu waleského výberu.

V slovenskom tíme vládne dva dni pred vstupom do šampionátu veľké očakávanie, atmosféra však nie je "hustá". V mužstve nik nerobí rozdiely medzi mladšími a staršími, všetci hráči chcú dosiahnuť spoločný cieľ a tým je postup zo základnej B-skupiny.

"Atmosféra je vynikajúca, tešíme sa na zápas. Som presvedčený, že tréner zvolí správnu taktiku a úspešne vstúpime do turnaja," želá si Šesták.

O sile najbližšieho súpera sa jeden z najskúsenejších hráčov slovenského tímu vyjadroval s rešpektom. "Videli sme jeho zápasy, v ktorých ukázal, že má kvalitu. Bale režíruje hru waleského mužstva a prakticky nestratí loptu. V skupine nás čakajú celkove tri zápasy a uvedomujeme si, že už ten prvý bude veľmi dôležitý, lebo veľa ďalších šancí na reparát nemáme. Nechceme sklamať fanúšikov a túžime získať nejaké body. Každé jedno víťazstvo nás totiž môže posunúť ďalej. V sobotu to bude veľmi dôležitý zápas, na druhej strane však nemusí byť rozhodujúci. Aj na MS 2010 v Juhoafrickej republike nás po remíze s Novým Zélandom a prehre s Paraguajom veľa ľudí zatracovalo a napokon sme na záver proti Taliansku vybojovali postup," dodal legionár maďarského držiteľa double Ferencvárosu Budapešť.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 07:20