Reuters
StoryEditor

Ohlasy zahraničných médií: Slováci ukázali Angličanom, ako sa to robí

15.06.2016, 17:39
Autor:
chochoTASRTASR

Slovenskí futbalisti nastúpili proti Rusom v zápase, ktorý bol pre náš tím veľmi dôležitý z hľadiska postupu zo skupiny. Slováci si po dvoch krásnych góloch vytvorili sľubný náskok, ale Rusom sa podarilo znížiť a zo zápasu bola veľká dráma. Stretnutie sme nakoniec ale zvládli a vyhrali 2:1.

Pozrite si ohlasy zahraničných médií na historické víťazstvo Slovákov:

uefa.com

Rusko na konci nebolo tak dobré ako Slovensko, ktoré inšpirované Marekom Hamšíkom dosiahlo zaslúžené víťazstvo. Gól a asistencia Slováka Hamšíka zamotali Rusom situáciu.

rt.com

Gól po skvelej strele Hamšíka a málo ruských šancí v prvom polčase. V závere druhého polčasu Rusi Slovákov zatlačili a znížili, ale snaha o vyrovnávajúci gól ovocie nepriniesla a Slováci zaznamenali ich prvé víťazstvo na európskom šampionáte.

iDNES.cz

Ak prvý gól sebavedomých Rusov nalomil, druhý ich takmer dorazil. Ležérne bránenie Hamšíka sa im vypomstilo, ten zavesil loptu pod brvno a tá od tyče zapadla do siete. Nádhera. Slovákom na postup môžu stačiť aj tri body.

Lidovky.cz

Slováci oslavujú historické víťazstvo na európskom šampionáte. Parádnymi gólmi ho zariadili Hamšík a Weiss. Slovenskí futbalisti sa vďaka trojbodovému zisku udržali v hre o postup.

isport.blesk.cz

Kozákov tím zaskočil Rusko. Slováci si aj napriek drvivému ruskému tlaku v závere udržali tri body.

espnfc.us

Hamšík ako hviezda v šou, v ktorej Slovensko porazilo Rusko. Weiss dal úžasný gól po krásne vytvorenej šanci a skvelom prevedení, ale Hamšík mal ešte pred prestávkou niečo špeciálne v rukáve. Stredopoliar Neapola po krásnej strele zvýšil vedenie Slovákov. Rusi aj napriek silnému tlaku v závere zápas otočiť nedokázali a prehrali.

TASS (ruská spravodajská agentúra)

Vitalij Mutko (ruský minister športu): "V princípe naše mužstvo prehralo nezaslúžene, nie je slabšie od Slovákov. Bolo treba predvádzať svoj futbal, s Angličanmi sme vyrovnali v úplnom závere. Nedá sa počínať si ustráchane, žiada sa vykladať všetky karty na stôl." 

dailymail.co.uk

Zázračný gól Mareka Hamšíka, udržať ho na uzde v pondelňajšom zápase bude polovica bitky. Nervozita Slovákov v závere rástla, ale tlak Rusov prežili, aby mohli zaznamenať ich prvé víťazstvo na turnaji. Slováci ukázali Angličanom, ako sa to robí, keď treba udržať náskok proti Rusom.

Gazeta.ru

Koniec ruských zázrakov.

DPA

Najprv škandalózne dni v Marseille a teraz športová spravodlivosť: cesta najbližších hostiteľov MS z Ruska smeruje na EURO vo Francúzsku k rýchlemu koncu. A to aj vďaka tomu, že hviezda Neapola Marek Hamšík sa predviedol v najlepšej forme.

kicker.de

Hamšík a spol. sa "dotriasli" k historickému víťazstvu. Záverečný zásah Rusov, ktorí hrali dlho bez myšlienky, prišiel neskoro.    

01 - Modified: 2024-04-19 06:23:00 - Feat.: - Title: Šéf CIA varoval pred najhorším scenárom pre Kyjev: Ukrajina bez ďalšej pomoci môže prehrať vojnu už tento rok 02 - Modified: 2024-04-18 20:48:17 - Feat.: - Title: Nemecko nepredložilo dôkazy k zatknutiu dvoch údajných ruských špiónov, tvrdí Moskva 03 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 04 - Modified: 2024-04-18 18:44:23 - Feat.: - Title: Plánovanie atentátu na Zelenského? V Poľsku zatkli muža podozrivého zo spolupráce s ruskou tajnou službou 05 - Modified: 2024-04-18 17:08:15 - Feat.: - Title: Európska únia si uvedomuje, že vplyv Ruska je preukázateľný a treba mu čeliť, tvrdí Fiala
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 08:32