StoryEditor

Súboj favoritov, ktorí zaváhali

18.06.2004, 00:00

Nedeľa -- skupina A
Španielsko -- Portugalsko
20.45, Lisabon
Rozhodca: Frisk (Švéd.)

Obe mužstvá určite pred začiatkom šampionátu netušili, že práve ich vzájomný súboj bude rozhodovať o postupujúcom do ďalších bojov. V zápasoch s Gréckom však Španielsko i Portugalsko zaváhali a tak bude favorizovaná dvojica s najväčšou pravdepodobnosťou bojovať len o jednu voľnú vstupenku do štvrťfinále. Tréner španielskej reprezentácie Iňaki Saez sa bude musieť zaobísť v treťom zápase základnej A-skupiny proti Portugalsku bez zraneného útočníka Josebu Etxeberriu. Španielom pre druhú žltú kartu nebude k dispozícii ani stopér Carlos Marchena. Portugalsko po víťazstve nad Ruskom ožilo a k postupu do štvrťfinále bude pomáhať Scolariho zverencom vypredaný lisabonský štadión.
Luiz Felipe Scolari (tréner Portugalska): Až druhé naše vystúpenie na majstrovstvách ma uspokojilo. Po vyhratom zápase nás čaká chvíľka oddychu, analýza našich chýb zo zápasu s Ruskom, potom sa budeme musieť skoncentrovať na rozhodujúci súboj so Španielskom, v ktorom nám neostáva nič iné, ako vyhrať.
David Albelda (stredopoliar Španielska): Jedna malá strata koncentrácie v zápase s Gréckom nás stála plný bodový zisk po dvoch stretnutiach. Remíza nám spravila škrt cez rozpočet, ale proti Portugalsku sa opäť pokúsime o víťazstvo. Veď na to sme na šampionát prišli.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 15:44