StoryEditor

Krutá prehra dvadsaťjednotky

06.09.2004, 00:00
Autor:
HNHNSITASITA

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov prehrali v sobotňajšom stretnutí 3. kvalifikačnej skupiny ME 2006 tejto vekovej kategórie na štadióne Torpeda v Moskve s ruskými rovesníkmi vysoko 0:4 (0:3). Vývoj zápasu ovplyvnila situácia zo 6. min, keď brankár Perniš fauloval v pokutovom území domáceho útočníka Lebedenka a videl červenú kartu. Sajenko síce penaltu nepremenil, do prestávky však dvakrát prekonal striedajúceho gólmana Kozáčika. Tretí gól mladých Rusov pridal tesne pred polčasom hlavou Lebedenko. V druhom polčase dokázali domáci rozdiel v skóre ešte zvýrazniť, keď v 52. min zavŕšil svoj hetrik jediný legionár v ruskom výbere Sajenko z Karlsruhe. Posledná polhodina patrila Slovákom, Šebo pri zadnej žrdi však hlavou spálil čistú šancu a rovnako tak skončil na brankárovi aj jeho priamy kop. Strelecky najaktívnejší slovenský hráč Šebo mal skvelú šancu aj v prvom polčase, no po brejku vystrelil tesne vedľa pravej žrde. V závere sa z dobrých príležitostí nepresadili ani Brezinský so Šktreľom, a tak slovenskí mladíci skončili s krutou štvorgólovou nádielkou.
Jozef Bubenko (tréner SR): Na hráčov negatívne zapôsobilo veľmi skoré vylúčenie nášho brankára. Hrali sme naivne po taktickej stránke a robili chyby v obrane. Rusi, naopak, využili takmer každú šancu.
Andrej Černyšev (tréner Ruska): Zápas ovplyvnilo skoré vylúčenie, čo bol veľký úder pre slovenský tím. My sme, naopak, dali tri góly a do druhého polčasu už nastupovali uvoľnene. Slováci však aj v desiatich vedeli ohroziť našu bránku.
Rusko "21" - SR "21" 4:0 (3:0)
Góly:
13., 28. a 52. Sajenko, 44. Lebedenko, ČK: 6. D. Perniš (SR), rozhodoval: Trefoloni (Tal.), 1 200 divákov
Zostava SR "21": D. Perniš - V. Horváth (46. Vaščák), Škrtel, R. Konečný, Brezinský - Kurty (7. Kozáčik) - Ivana, Pečovský, Žofčák, Kulík - Šebo (73. Bakoš)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 01:13