Tschen La LingTASR/R. Stoklasa
StoryEditor

Holandský majiteľ Trenčína prehovoril o pomeroch u nás. Kritizoval Slovan, čuduje sa nad mentalitou Slovákov

24.08.2016, 19:01
Autor:
lmlm
Šéf AS Trenčín Tschen La Ling otvorene prehovoril o zlom štarte Trenčína v novej sezóne. Kritizoval aj konkurenta zo Slovana.

Holandský majiteľ futbalového majstra AS Trenčín Tshen La Ling v otvorenom rozhovore pre klubovú stránku kritizoval pomery v slovenskom futbale a podrobne vyvetlil, prečo sa Trenčínu v tejto sezóne nedarí.

Kritika na Slovan

Kritike podrobil aj veľkého konkurenta zo Slovana. Nepáčia sa mu praktiky, ako belasí za jeho chrbtom komunikovali s hráčmi.

"Môžeme byť rivalmi na ihrisku, pobiť sa o víťazstvá, ale po zápase sme otvorení kooperácii. Nie však poza náš chrbát, čo sa dialo v posledných mesiacoch, keď Slovan Bratislava vstúpil do rokovaní s našimi hráčmi a trénerom," tvrdí La Ling. Holan´dan hovorí, že Slovan sa dvakrát pokúšal získať trénera Martina Ševelu.

Chcel rokovať s majiteľom Slovana, ale až po zápasoch v pohárove Európe.

Povedal som, že nebudeme žiadať milión euro, ale 100-tisíc je na druhej strane málo pre AS Trenčín. Potom prišlo prekvapenie. Po siedmich dňoch predstavili v Bratislave nového trénera, hoci vedeli, že naša odpoveď príde po 25. auguste. Preto sa pýtam, čo sa stalo?“

La Ling v rozhovore reagoval aj na kritiku, ktorá sa spustila na Trenčín po zbrabranom úvode sezóny. Trenčania vypadli v predkole Ligy majstrov proti Legii Varšava a v Európskej lige sú po debakli 0:4 od Rapidu Viedeň sú tesne od vyradenia. Navyše v domácej lige sú až na siedmom mieste, keď už trikrát prehrali.

Nemusíme však byť každý rok majstrom. Musíme stáť nohami pevne na zemi. Hoci klub neuveriteľne narástol, ale musíme byť stále realistami.“

La Ling si uvedomuje, čo najviac chýba jeho klubu. Naráža najmä na moderný štadión.

Nemáme štadión ani tréningové ihriská. Musíme sa postarať o ich výstavbu a všetky naše kroky smerujú touto cestou. Nečakáme, že to urobí niekto za nás, fanúšikovia alebo vláda, hoci máme nejakú podporu od lokálnej samosprávy a federácie. Chápeme a akceptujeme danú situáciu." Holanďan poprel, že došiel na Slovensko vyhadzovať peniaze. Jeho prioritou je vytvoriť stabilný a fungujúci klub. 

Som rád, že som nezávislý a môžem robiť vlastné rozhodnutia. Nikto ma nemôže tlačiť k zotrvaniu alebo odchodu. Nemôžem garantovať, že tu budem ďalších desať alebo dvadsať rokov. V Trenčíne však chcem vybudovať sebestačný klub," dodáva. 

Prioritou je luxusný štadión

Prioritou klubu je však teraz výstavba nového štadióna. Trenčianski fanúšikovia sa môžu podľa La Linga tešiť na "presvetlený, moderný štadión s kapacitou 8 až 9 tisíc divákov." Holandský biznismen plánuje zainvestovať do luxusu, nová aréna bude mať osem skyboxov a tristo business sedadiel.

Projekt bude stáť 10,5 milióna eur, klub má k dispozícii 6,5 milióna. „Potrebujeme teda zohnať ešte štyri milióny... Nie od fanúšikov, od nich nemôžeme žiadať vysoké vstupné, ale od spoločností, ktoré by mali podporovať v regióne to, čo je úspešné a čo mesto či kraj propaguje aj v zahraničí. Musia chcieť byť súčasťou nášho klubu," uzavrel La Ling.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 16:23