tím európa švédskoReuters
StoryEditor

Ohlasy zahraničných médií: Zlepenec nechcených je vo finále. Výhru režírovala slovenská partia

26.09.2016, 00:00
Autor:
pebpebTASRTASR
Postupom do finále sa hokejisti Tímu Európa postarali na tohtoročnom Svetovom pohári o najväčšiu senzáciu.

Už účasťou v semifinále spochybnili predpovede zámorských odborníkov o pozícii najväčšieho outsidera a po nedeli im podľa slov Tomáša Tatara definitívne zavreli ústa. Semifinálový hrdina strelil Švédom dva góly a spoločne s Mariánom Gáboríkom gólovo potiahol európsky výber do finálových bojov s Kanadou. Takto reagovali na triumf európskeho výberu zahraničné médiá.

idnes.cz: Slovenské strelecké hody. Tatar posunul Európu do finále. Švédska cesta Svetovým pohárom sa prekvapivo končí v semifinále. Škandinávcov porazil tím, o ktorom sa pred štartom turnaja v kanadskom Toronte najviac pochybovalo. Výber Európy mal byť len do počtu, nakoniec ale udrel na jedného z favoritov a zvíťazil 3:2 v predĺžení. Súdržné mužstvo uznávaného kouča Ralpha Kruegera posunuli do finále slovenskí strelci.

aktualne.cz: Zlepenec nechcených je vo finále! Tím Európy si poradil aj so Švédmi a ide na Kanadu. Do finále Svetového pohára v hokeji prekvapivo postúpil Tím Európy, zlepený z ôsmich národností, ktoré sa nevošli do ostatných celkov. 

sport.cz: Podceňovaný Výber Európy sa prebojoval do finále Svetového pohára! Výhru režírovali Slováci. Vo finále Svetového pohára vyzvú domácu Kanadu hokejisti Výberu Európy. Podľa pôvodných predpokladov jeden z najväčších outsiderov turnaja v semifinále v Toronte zdolal Švédsko 3:2 po predĺžení. Výhru režírovali slovenskí hokejisti, ktorí sa postarali o všetky tri góly. Jeden strelil Marián Gáborík, dva, vrátane rozhodujúceho, Tomáš Tatar. Výborný výkon v bráne navyše predviedol Jaroslav Halák.

​hokej.cz: Výber Európy ešte na Svetovom pohári nepovedal svoje posledné slovo. Potom, čo sa pretlačil do semifinále, dokázal zraziť na kolená aj Švédov a oslavuje postup do vysnívaného finále s Kanadou. Hlavnou mierou sa o to postarala slovenská os tímu - Marián Gáborík najprv vyrovnal skóre, Tomáš Tatar otočil a potom svojím druhým gólom večera rozhodol v štvrtej minúte predĺženia. Všetko istil 37 zákrokmi skvelý brankár Jaroslav Halák a podceňovaní Európania si v Toronte zahrajú o zlato!

espn.com: Tím Európa šokoval Švédov a vybojoval si účasť vo finále Svetového pohára. Tím bez minulosti a bez reálnej budúcnosti si vybojoval rešpekt v dramatickom štýle.

nbcsports.com: Je to doposiaľ úžasná a takmer neuveriteľná jazda Európy. Zlomila Spojené štáty v ich otváracom zápase a vyradila ich z turnaja, porazila Českú republiku v predĺžení, aby následne v nedeľu vypla Švédsko a postúpila do finále. Najväčšia časť ich úspechu spočíva v hre gólmana Jaroslava Haláka, ktorý je ich najlepším hráčom celého turnaja.

nationalpost.com: Tím Európa omráčil Švédov gólom Tomáša Tatara v nadstavenom čase a vo finále bude čeliť Kanade. Je načase pripomenúť si všetky tie klasické medzinárodné súboje medzi tímom Kanady a Tímom Európy. Počkajte..., nevadí.

usatoday.com: Tím Európy porazil Švédsko, postúpil do finále Svetového pohára. Tomáš Tatar vsietil za tri sezóny v Detroite Red Wings 74 gólov, no žiaden z nich nemal takú príchuť, ako ten, ktorý zaznamenal v nadstavenom čase semifinále Svetového pohára.

tsn.ca: Tomáš Tatar skóroval dvakrát, vrátane víťazného gólu v predĺžení, a Európa omráčila Švédov po výsledku 3:2 po predĺžení.

AP: Len málo ľudí, ak sa vôbec nejakí našli, by na začiatku očakávalo, že hráči kontinentu z netradičných hokejových národností sa ocitnú vo finále podujatia vytvoreného NHL a hráčskou asociáciou NHLPA.

Aftonbladet.se: Mohol by to byť koniec zlatej generácie. Neúspešné semifinále proti Tímu Európa mohlo byť posledným reprezentačným duelom pre bratov Sedinovcov či Henrika Lundqvista.

IIHF: Druhý gól Tomáša Tatara zariadil neuveriteľné víťazstvo Tímu Európa 3:2 nad Švédmi a postup do finále Svetového pohára.

01 - Modified: 2024-04-19 05:43:13 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 03 - Modified: 2024-04-18 14:47:23 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále vo veľkú výhodu 04 - Modified: 2024-04-18 11:30:00 - Feat.: - Title: Pohlavie si budú môcť zmeniť už ako 16-roční. Švédsko jasnou väčšinou schválilo ľahšiu právnu tranzíciu 05 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 13:15