StoryEditor

Problémy Weissa mladšieho sa stupňujú, polícia ho obvinila

03.10.2016, 15:06
Autor:
chochoTASRTASR
Slovenský reprezentant sa odmietol podrobiť dychovej skúške aj odberu krvi.

Slovenského futbalového reprezentanta Vladimíra Weissa v pondelok polícia obvinila, ale prepustili ho z cely predbežného zadržania na slobodu.

"Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I vzniesol na základe doposiaľ vykonaných procesných úkonov obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 26-ročnému Vladimírovi W. z Bratislavy. Vzhľadom sa súčasné štádium konania nie je možné bližšie informácie k prípadu poskytnúť," uviedla pre TASR Lucia Mihalíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

"Snažili sme sa s Vladkom spojiť, ale osobne sme s ním nehovorili. Jeho právny zástupca nás informoval, že v priebehu krátkej doby by mal medzi nás prísť. Porozprávam sa s ním, ale rozhodol som sa, že počas týchto dvoch zápasov nebude k dispozícii, pretože na prácu potrebujeme pokoj. Uvidíme, ako dopadne vyšetrovanie tejto záležitosti a potom budeme robiť ďalšie závery. Z toho, čo sa stalo, som smutný, pretože Vlada mám ako hráča veľmi rád. Je to pre nás užitočný, kľúčový hráč. Vo veľa zápasoch nám pomohol, alebo ich dokonca rozhodol," vyjadril sa tréner reprezentácie Ján Kozák ku Weissovej kauze.

Voči obvineniu Weiss a jeho právny zástupca Juraj Kuráň podajú sťažnosť. Podľa vyjadrenia obhajcu Weissa pre TASR je obvinenie založené len na výpovedi jedného svedka, a to príslušníka polície.

Z ďalších troch výpovedí troch svedkov vyplýva, že Weiss motorové vozidlo nešoféroval. To vyšetrovateľ údajne odignoroval. Weissa podľa slov jeho advokáta dnes pred 15.00 hodinou prepustili na slobodu. Prípad dozoruje Okresná prokuratúra Bratislava 1.

Weiss údajne nešoféroval automobil, ktorý v nedeľu (2.10.) ráno v Bratislave zastavila policajná hliadka. Podľa Kuráňa ho polícia šikanovala a robila nátlak pri dychovej skúške a odbere krvi. Informáciu priniesol portál netky.sk a túto informáciu pre TASR potvrdil Weissov obhajca.

Podľa informácií TV JOJ zastavili Weissa v nedeľu skoro ráno na Rázusovom nábreží. Mal šoférovať luxusné auto, v ktorom sa podľa informácií zdroja nachádzalo až desať mladých ľudí.

Slovenský reprezentant sa odmietol podrobiť dychovej skúške aj odberu krvi, čo znamená, že sa na neho pozerá, akoby mal v krvi jedno promile alkoholu. Hliadka ho ešte ráno previezla na policajnú stanicu, kde mu hrozila cela policajného zaistenia.

"S maximálnym dôrazom protestujem a ohradzujem sa k informáciám, ktoré v nedeľu večer odzneli predovšetkým v hlavnej spravodajskej relácii TV JOJ a ktoré následne prebrali ďalšie slovenské médiá. Informácia s uvedením celého mena a priezviska môjho klienta, ako aj obrazového záznamu je absolútne nepravdivá a dezinformujúca a porušuje práva môjho klienta na ochranu osobnosti, jeho cti a jeho mena," povedal Weissov obhajca.

Krídelník katarského klubu Al-Gharafa SC figuruje v nominácii reprezentačného trénera Jána Kozáka na blížiace sa kvalifikačné duely o postup na MS 2018 proti Slovinsku a Škótsku.

01 - Modified: 2024-04-17 14:28:48 - Feat.: - Title: Polícia upozorňuje na nárast podvodov na internete 02 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 03 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 04 - Modified: 2024-04-15 16:11:47 - Feat.: - Title: Na území Žilinského kraja zistili 22 vodičov pod vplyvom alkoholu 05 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 07:47